GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
19 Nisan 2021 Pazartesi 14:11

Bakan Pakdemirli 'çöp tesisi' çıkışı: Faturayı bana kesmeye kalktılar!

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Menderes’te yapmayı planladığı katı atık bertaraf tesisiyle ilgili “siyasi mutabakat şartı” getirdi. Pakdemirli, “Ben yer konusuna karışmam. Siyaset bir araya gelirse biz ancak yardımcı oluruz. Bu işin faturasını bana kesmeye kalktılar. Çözüm noktası biz değiliz” dedi.

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Menderes’e bağlı Gölova Çakalkepe Mevkii’nde yapmayı planladığı katı atık bertaraf tesisiyle ilgili tartışmalar sürüyor. Büyükşehir Belediye Meclisi’nde imar planları onaylanan proje oy çokluğu ile geçerken 23 muhtar karşı olduklarını ifade eden bildiri yayınlamıştı. Mülkiyeti ormana ait 3 milyon metrekare arazide yapılması düşünülen tesisle ilgili geçtiğimiz yıllarda bakanlık “ön tahsis” izni verdiği için süreç ihale aşamasına kadar gelmişti.

Menderes Belediye Başkanı CHP’li Mustafa Kayalar’ın Büyükşehir meclisindeki karar toplantısına gelmemesi, AK Parti’nin temsilcilerinin karşı açıklamalar yapması, ilçede birçok kesimin olumsuz görüş bildirmesi konuyu farklı noktalara taşıdı.

KOCAOĞLU VE AYDIN ŞENGÜL BİRLİKTE GELDİLER...
SONSÖZ TV’de açıklamalarda bulunan Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli konunun siyasi bir karar olduğunu, mutabakat sağlanması gerektiğinin altını çizdi. Pakdemirli, “Ben yeni bakan olmuştum. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve AK Parti il başkanı (Aydın Şengül) beraber geldiler ve ‘böyle ihtiyaç var, bizde bu konuda siyaset olarak mutabık kaldık’ dediler. Ben de ‘eğer mutabık kalındıysa ön izin veririm’ dedim. Sonrasında hem bizden hem CHP’den çatlak sesler çıktı. Bu işin faturasını bana kesmeye kalktılar. Ben de ‘bu konuda mutabıklık yoksa geri çekeriz’ dedim. Buna (katı atık bertaraf tesisine) bir ihtiyaç var, yarımadanın, o bölgenin yükünü kaldıracak bir şey lazım. Benim partimden de ‘Karşıyaka'ya yapsınlar oradan çok oy aldılar’ diyorlar. Ancak Karşıyaka'nın bunun kaldırma durumu yok. Ben yer konusuna karışmam, buranın siyaseti bir araya gelecek karar verecek. Sonrasında bizde bunu uygun bulursak yardımcı oluruz. Tabii ki İzmir'de bu konuda bir ihtiyaç bulunuyor. Ancak bizim ilerlememiz için siyasetin mutabık kalması lazım” dedi.

Pakdemirli siyaseten tartışmalı ortamı değerlendirirken karşılıklı açıklamalar ve yaşanan son gerilimle ilgili de “Bulanık durumdan ben niye çıkayım? Burada çözüm bulacak olan siyaset. Bana siyasetten gelmiş.  Bana gelenler bugün yok ancak bugün benzer bir mutabakat var. Bunun daha geniş olmasını istiyorum eğer mutabakat olmazsa konu biraz daha bekleyecek. Çözüm noktası biz değiliz yerel siyasettir” ifadelerini kullandı.