GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
1 Ağustos 2021 Pazar 10:10

Bakan Pakdemirli: Atatürk Kurtuluş Savaşı için vade verdi mi?

Türkiye’yi acıya boğan orman yangınlarını Marmaris’ten Bodrum’a geçerken Ege’de SonSöz’e değerlendiren Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, “Büyük mücadelede sona geliyoruz” dedi.

EGEDESONSÖZ- Beş gün içinde Türkiye’nin 26 il ve ilçelerinde çıkan 101 orman yangınının, an itibarıyla 92’sinin kontrol altına alındığını ifade eden Bakan Pakdemirli, “Yangınların tamamı ne zaman tamamen kontrol altına alınabilir?” sorusuna şu karşılığı verdi:

“Kesin tarih vermek zor… Çünkü 98 yıllık Cumhuriyet Tarihi’nde böylesi birbirini aralıksız takip eden, şehirden şehre; ilçeden ilçeye atlayan ve inanılmaz geniş bir alana hızla yayılan orman yangını silsilesi yok. İlk kez böylesi devasa bir yangın felaketi karşılaştık. Ekiplerin tamamı,  uyumadan, hatta su bile içmeye zaman ayırmadan alevlerle mücadeleyi sürdürüyor. Bu büyük emeğin karşılığını alacağız. Alevleri alt edeceğiz.”

Geride bıraktığımız Çarşamba günü öğle saatlerinde Antalya’nın Manavgat İlçesi’nde dört ayrı yerde aynı anda başladığı yolundaki iddiaların titizlikle araştırıldığını belirten Bakan Dr. Pakdemirli, “Kıvılcım değen son yeşil parçası da söndürüldükten sonra ancak bu iş bitmiş diyebiliriz. Bir bölgeyi söndürürken, arkamızı dönüyoruz bir başka yerleşim merkezinin yakınından yangın burada da başladı haberi geliyor. Atatürk, Kurtuluş Savaşı’na girerken, bir vade vermedi ama Türkiye’yi topyekün kurtardı. Biz de şu an için vade veremiyoruz ama az kaldı… Alevler verdiğimiz savaşın sonuna geldiğimizi görüyoruz.”

Son 10 yangınla mücadele edildiğini ifade eden Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, “Türkiye neden yangın helikopteri ve uçağı satın almak yerine kiralama yöntemini tercih ediyor?” sorusuna ise, kısaca “Bu ekonomik bir karar, aynı zamanda bir maliyet operasyonu” diye karşılık verdi