GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
13 Şubat 2023 Pazartesi 15:02

Bakan Özer duyurdu: 10 ilde okulların açılacağı tarih belirsiz

Milli Eğitim Bakanı Özer, depremin vurduğu 10 ilde okulların ne zaman açılacağına ilişkin soruya, "Duruma bakılacak. 1 Mart tarihini öteleyebiliriz" şeklinde yanıt verdi. Özer ayrıca, bölgedeki öğretmenlerin diğer illerde görevlendirileceğini, ilgili sürecin de bu hafta içerisinde başlayacağını kaydetti.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından, yıkımın yaşandığı 10 ilde 1 Mart'a kadar eğitim-öğretime ara verilmesi kararının uzatılabileceğini kaydetti. Özer, "Duruma bakılacak. 1 Mart tarihini öteleyebiliriz" dedi.

CNN Türk yayınında konuşan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "1 Mart'ta eğitim öğretim başlayacak demiyoruz. 1 Mart'a kadar ara verildiğini söylüyoruz. Tüm okulların hasar tespit raporlarını almadan eğitime başlamayacağız" dedi.

Özer, bölgedeki öğretmenlerin diğer illere görevlendirilmesiyle ilgili süreçlerin bu hafta içinde başlatılacağını kaydetti. Sınav tarihlerine de değinen Özer, "Sınavların tarihi koşullara göre şekillenecek. Sadece LGS ve YKS sınavlarında ikinci dönemi kapsam dışına aldık. LGS sınavının tarihini ileri tarihte açıklayacağız" ifadelerini kullandı.

Özer'in açıklamalarından satır başları şöyle:

10 ildeki eğitim-öğretimi 1 Mart'a kadar ara verdiğimizi açıkladık. 1 Mart'ta başlayacağımızı açıklamadık. 1 Mart'a kadar ara verdiğimizi açıkladık. Burada da biz Bakanlık olarak il bazlı bir değerlendirme yapmayacağız. İlçe bazlı, okul bazlı değerlendirme yapacağız. 1 Mart'ta eğitim-öğretim başlayacak demiyoruz. 1 Mart'a kadar ara verildiğini söylüyoruz. Hasarımız diğer binalara göre çok az. Tüm okulların hasar tespit raporlarını almadan eğitime başlamayacağız."