GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
24 Ağustos 2022 Çarşamba 20:40

Bakan Kurum'dan Soyer'e 'Sao Paulo' yanıtı: Vatandaşımızı senden daha çok düşünüyoruz!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in asbest yüklü Nae Sao Paulo gemisi ile ilgili açıklamarına yanıt veren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum “Kusura bakma da biz vatandaşımızı senden daha çok düşünüyoruz. Vatandaşımızın can ve mal güvenliğini düşünüyoruz. Yani sen çok seviyorsun da ben sevmiyorum öyle mi? Bu mu gösterge?” dedi.

EGEDESONSÖZ - Brezilya Donanması’nda yer alan ve İzmir-Aliağa’da sökümü planlanan Sao Paulo gemisinin Eylül sonunda limana yanaşması beklenirken bugün aralarında gemiye karşı hukuki süreç başlatılmıştı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu geminin durdurulması için bugün dava açmıştı.

Dava öncesinde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer “Geçmişte emperyalistler çizmeleri ile ülkeleri işgal ederlermiş şimdi tohumları ile zehirleri ile çöpleri ile işgal ediyorlar ama yağma yok geçit yok’ Emperyalizme, faşizme İzmir geçit vermeyecek. Bu memlekete geçit vermeyecek. Geldikleri gibi gidecekler! Geri göndereceğiz çünkü bu vatan bizim.” demişti.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in sözlerin Çevre,Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’dan yanıt geldi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Kurum şunları söyledi:

ize bildirilen tutarlar ve bilgiler dışında herhangi bir bilgiye rastlarsak gemiyi ülkemize sokmayacağımızı da net bir şekilde söyledik. Olay bu kadar netken maalesef İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız her ne hikmetse, gidip 40 yıllık çamı keserken çevreci değilsiniz ama asbestli gemi, çevre mevuzaatına uyan, her türlü kanuna, yönetmeliğe uyan gemi gelirken de dünyanın en önemli çevreci kişisi oluyorsunuz. Diğer işlerinizi yapamadınız ve bunu da böyle bir anlayışla örtme çabanız boşadır. Kusura bakma da biz vatandaşımızı senden daha çok düşünüyoruz. Vatandaşımızın can ve mal güvenliğini düşünüyoruz. Yani sen çok seviyorsun da ben sevmiyorum öyle mi? Bu mu gösterge? Biz vatandaşımızın nasıl depremde canını malını koruduysak, onlara verdiğimiz sözü tuttuysak, bir haftada seferberlik ruhuyla Marmara'da müsilajı bertaraf ediyorsak, Muğla'da, Marmaris'te o güzelim koylarda bizim koylarımıza zarar veren yapıları iradeyi koyarak yıkıyorsak, çevrede de her çevre sorununda problemlerinde de aynı iradeyi koyarız.