GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
16 Temmuz 2020 Perşembe 16:31

Bakan Koca'dan uyarı: Biz bizeyiz teorisi yanlış!

Sağlık Bakanı Koca, iş yerleri ile ilgili kritik uyarılarda bulundu: İş yerinde biz bizeyiz teorisi. Bu teori, 'bilimsel' olarak yanlıştır. İş yerinde biz bize değiliz.

İş yerleri ile ilgili kritik uyarılarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca "İş yerinde biz bize değiliz. Sayısız insanla teması olan kişiler olarak birlikteyiz" dedi.

Twitter'dan paylaşım yapan Koca "İş yerinde biz bizeyiz teorisi. Bu teori, "bilimsel" olarak yanlıştır. İş yerinde biz bize değiliz. Sayısız insanla teması olan kişiler olarak birlikteyiz. Mesafeyi karşılıklı koruyalım. Maskeyi, tek başına kalmadıkça indirmeyelim" ifadelerini kullandı.

'Ellerimizi daha sık yıkayalım'
Koca, daha önce de Twitter'dan 'temizlik' uyarısında bulunmuştu. Sabunun yapısında bulunan, su ve yağda kolay çözünen kısımlar ve koronavirüsteki iki tabakalı lipitleri parçalar olduğunu belirten Koca "Yağ zarı çözülen virüs etkisiz hale gelir. Dokunduğumuz yüzeylerde virüs olabileceği için ellerimizi daha sık yıkayalım. Temizlik, Kovid-19'a karşı güçlü bir tedbirdir" mesajını paylaşmıştı.