GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
23 Şubat 2024 Cuma 18:02

Bakan Işıkhan '40 saat vetosu’na ne dedi?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan’ın katılımı ile İzmir Ticaret Odası, Ege Bölgesi Sanayi Odası ve İzmir Ticaret Borsası iş birliği doğrultusunda İzmir İş Dünyası toplantısı gerçekleştirildi. İş dünyasının haftalık 45 saat çalışmanın 40 saate indirilmesi yönündeki vetosuna karşı Bakan Işıkhan açıklamalarda bulundu. Bakan Işıkhan, “Doğrudan bizden bir açıklama gelmediği sürece dikkate almayın” dedi.

Ozan EKİZ / EGEDESONSÖZ – İzmir Ticaret Odası (İZTO), Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) ve İzmir Ticaret Borsası (İTB) iş birliği ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan’ın katılımıyla İzmir İş Dünyası Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya iş dünyası ve siyasi parti temsilcileri katıldı. İZTO Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda iş dünyasının talepleri Bakan Işıkhan’a iletildi.

Bakan Işıkhan’a iş dünyasından haftalık çalışma saatinin 45 saatten 40 saate indirilmesi konusundaki haberlere açıklama yapması beklendi.

ÇALIŞMA HAYATI 40 SAATE İNECEK Mİ?
Bu yönde çıkan haberlere değinen Bakan Işıkhan, “Çokça yorum ve haberler çıkıyor çalışma hayatı ile ilgili. Biz istişare kültürüne önem veriyoruz. İş kanununu yeniden ele alalım dedi Erdoğan. Bakanlıklarımız ile toplantılara başladık ve devam ediyor. Biz daima işçi ve işverenlerin kazanılmış haklarını korumayı önceliyoruz. Türkiye Yüzyılı’na yakışır bir iş kanunu yapacağız. Doğrudan bizden bir açıklama gelmediği sürece dikkate almayın. Tüm paydaşların ortak görüşü ile devam edeceğiz. Her zaman yanınızdayım. Hep birlikte el ele verip projelerimizi anlatacağız” yorumunda bulundu.