GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
8 Ağustos 2024 Perşembe 20:49

Bakan Ersoy'dan Çeşme Projesi çıkışı: Siyasete kurban edildi!

Çeşme Projesi ile ilgili açıklamalarda bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy "Çeşme Projesi’ni hayata geçirmek için çok çabaladık ama siyasete kurban edildi o zaman. İlk başta yanımızda olan yerel yönetimler karşı çıkmak zorunda kaldı. Hukuki süreçlere boğuldu bir çok dava açıldı. Süreç iptal olmadı ama çok yavaş ilerliyor." dedi.

EGEDESONSÖZ - Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Habertürk TV Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Akif Ersoy'un sorularını yanıtladı.  Bakan Ersoy, Çeşme'deki otellerinin doluluk oranı ve Çeşme Projesi ile ilgili de açıklamalarda bulundu. 

ÇEŞME’DE YANLIŞ STRATEJİ UYGULANDI
‘Bodrum ve Çeşme boş mu dolu mu?’ sorusuna Bakan Ersoy “Bodrum ve Çeşme'de son 40 yıldır hatalı bir strateji uygulanmış. Ağırlık olarak tek pazara yönelik bir stratejiyle gelişmiş o bölgeler. Yerel ve merkez yönetimlerin hatasıdır. Ağırlık olarak Türk pazarına endeksli tek pazara endeksli. Pazarda bir dalgalanma olduğu zaman çok ciddi etkileniyor. Pandemide yurt dışı kapıları kapalı olduğu için olumlu etkilenmişti. İkincisi sezonun kısa olmasından kaynaklanıyor. Okullara bağlı olarak şekilleniyor” yanıtını verdi.

ÇEŞME PROJESİ İPTAL OLMADI ÇOK YAVAŞ İLERLİYOR!
Bakan Ersoy Çeşme Projesi’nin de iptal olmadığını ama çok yavaş ilerlediğini belirterek “2018'de ilk getirdiğim proje Ege turizm merkezleri ve Çeşme ve Didim etabıydı. Biz hava limanları bazında operasyonlara bakıyoruz. Bodrum Havalimanı'nın ve İzmir Havalimanı'nın uluslararası hava trafiğinin bağlantı uçuşlarına açılması. Bunun için de cazibe noktası yaratmanız gerekiyor.  Sezonu uzatacak proje yaratmanız lazım. Uçaklar yıl boyu uçabilsin. Spor etkinlikleri, golf sahaları yaratıyorsunuz, kültür sanat etkinlikleri yapıyorsunuz. Gastronomi etkinliklerinin oluşturacağı ortamı yaratıyorsunuz. Çeşme Projesi’ni hayata geçirmek için çok çabaladık ama siyasete kurban edildi o zaman. İlk başta yanımızda olan yerel yönetimler karşı çıkmak zorunda kaldı. Hukuki süreçlere boğuldu bir çok dava açıldı. Süreç iptal olmadı ama çok yavaş ilerliyor. 2018'de bu projeyi başlatmış olsaydık şimdiye kadar bitmiş olacaktı. Ve biz şimdi ne Çeşme ne Bodrum konuşuyor olmayacaktık. Bodrum ve Çeşme'de alt yapıya ihtiyaç var. Ege söz konusu olduğunda İzmir söz konusu olduğunda siyaseten yaklaşmamak lazım” dedi.