GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
15 Mayıs 2020 Cuma 17:18

Bakan Ersoy’dan Çeşme’de net mesajlar: Bundan sonra iki haftada bir toplanacağız!

İzmir’e gelerek Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, Vali Ayyıldız, Çeşme Belediye Başkanı Oran’la basına kapalı zirvede bir araya gelen Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, Ege Turizm Merkezi Projesi’yle ilgili, “İlk geniş katılımdı toplantımızı yaptık. Devam edeceğiz. Ve projeyi ihale ve yapılaşma aşamasına geçeceğiz. 2 haftada bir düzenli olarak bir araya geleceğiz. Arada da bir teknik ekip oluşturuyoruz. Yol almamız için bir ekip çalışması halinde düşündük. Komisyonu 2 haftada bir toplamayı düşünüyoruz” dedi.

EGEDESONSÖZ- Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İzmir’e geldi. Çeşme ve Didim’in ön plana çıktığı Ege Turizm Projesi için kente ikinci kez gelen Bakan Ersoy basına kapalı gerçekleşen zirvenin ardından açıklamalarda bulundu. Çeşme’de İzmir Valisi Erol Ayyıldız, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İlçe Belediye Başkanı Ekrem Oran ile bir araya gelen Ersoy net mesajlar verdi.

Ersoy, “Ege Turizm Merkezi’nin Çeşme etabı ve Didim etabı vardı. Bugün bu toplantıdaki amacımız Çeşme etabıyla ilgili Büyükşehir belediyemiz, ilçe belediyemiz ve ticaret odasıyla birlikte almış olduğumuz komisyon oluşturma kararı çerçevesinde bir araya gelmekti. Komisyonda İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çeşme Belediyesi, turizm STK’ları, odaları, Yüksek Teknoloji ve İzmir Ekonomi üniversiteleri var. Bakanlığımızın koordinasyonunda valimizin içinde bulunduğu bir komisyon bu...

Artık bundan sonra düzenli olarak burada geniş tabanlı bir kabulün oluşturulacağı plan yaratma açısından düzenli olarak bakanlık koordinasyonunda Çeşme’de bu toplantılarımız devam edecek. Önemli olan Çeşme’nin dokusuna, yapısına uygun ve geleceğin turizmini Çeşme’ye getirecek sadece Türkiye için değil dünyaca örnek gösterilecek turizm markasının Ege Bölgesi’nde var olmasını sağlamak istiyoruz. İlk geniş katılımdı toplantımızı yaptık. Devam edeceğiz. Ve projeyi ihale ve yapılaşma aşamasına geçeceğiz. 2 haftada bir düzenli olarak bir araya geleceğiz. Arada da bir teknik ekip oluşturuyoruz. Yol almamız için bir ekip çalışması halinde düşündük. Komisyonu 2 haftada bir toplamayı düşünüyoruz” dedi.  

BAŞKAN ORAN: KONUŞULANLAR SÖZDE KALMASIN
Çeşme Belediye Başkanı Oran’ın da, konuşulanların sözde kalmamasını istediği aktarıldı. Oran’ın projeyle ilgili ifade edilenlerin hayata geçirilmesi gerektiğini söylediği belirtildi. Oran’ın bu noktaya gelindiğini aktardığı ve Çeşme için en iyisini istediğini ifade ettiği öğrenildi.