GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
10 Mart 2017 Cuma 13:53

Bakan Eroğlu 3 ilçede sertifika dağıtım mesaisi yapacak

Prof. Dr. Veysel Eroğlu, İzmir programı kapsamında Tire, Bayındır ve Selçuk’ta merasimler düzenleyecek.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu 237 milyon lira tutarındaki 11 adet yatırım müjdesi ile İzmir’e gidiyor.

Prof. Dr. Veysel Eroğlu, İzmir programı kapsamında Tire, Bayındır ve Selçuk’ta merasimler düzenleyecek. Bu merasimlerde toplam 30 aileye gelir getirici tür sertifikası verecek olan Prof. Dr. Veysel Eroğlu 12 aileye ise Orköy sertifikası dağıtacak. Prof. Dr. Eroğlu ayrıca Tire’deki merasimde Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından yapımı planlanan Sarılar Mahallesi Künk Deresi Taşkın Koruma Tesisi’nin temelini atacak.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu İzmir’de düzenleyeceği merasimlerle Orman Genel Müdürlüğü’nün (OGM) orman köylülerini desteklemek maksadıyla uygulamaya koyduğu gelir getirici tür ağaçlandırma projesi kapsamındaki sertifikaları kurayla köylülere dağıtacak.

Gelir getirici tür ağaçlandırması çerçevesinde OGM, bozuk orman alanlarını gelir getirici türlerden badem, ceviz, zeytin gibi fidanlarla ağaçlandırıyor. Bakımını da 3 yıl boyunca yapıyor ve en yakın köy ya da mahallede oturan vatandaşlara 49 yıllığına kurayla dağıtıyor. Yani bakımını ve dikimini OGM yapıyor, gelirini ise orman köylüsü kullanıyor. Ayrıca bu merasimlerde süt koyunculuğu, besi sığırcılığı, arıcılık gibi çeşitli alanlarda kredi desteği sağlayacak sertifikalarda dağıtılacak.

3 İLÇEDE SERTİFİKA DAĞITIM MERASİMİ YAPILACAK
Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 11 Mart Cumartesi günü ilk merasimini saat 12.00’de Bayındır’da Hangar Konferans Salonu’nda gerçekleştirecek. Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu buradaki merasimde 10 aileye gelir getirici tür, 6 aileye ise Orköy sertifikası verecek. Daha sonra Tire’ye geçecek olan Prof. Dr. Eroğlu saat 13.45’te Seha Gidel Kültür ve Sanat Okulu’nda düzenlenecek merasimde DSİ tarafından inşa edilecek 1,6 milyon lira yatırım bedelli Tire Sarılar Mahallesi Künk Deresi Taşkın Koruma Tesisi’nin temelini atacak. Ayrıca 10 aileye gelir getirici tür, 3 aileye ise Orköy sertifikası verecek.

Son olarak 15.45’te Selçuk İlçesi Efes Tiyatro Salonu’nda düzenlenecek sertifika dağıtım merasimine iştirak edecek olan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, burada ise 10 aileye gelir getirici tür, 3 aileye ise Orköy Sertifikası verecek.

İZMİR’E SON 5 YILDA 1 MİLYAR 330 MİLYON TL’LİK 94 MÜJDE
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, programı çerçevesinde ayrıca 19 Mayıs 2013, 14 Mart 2014, 18 Temmuz 2015 ve 8 Eylül 2015 tarihlerinde İzmir’e verdiği  1 milyar 100 milyon TL tutarındaki 83 müjdeye ilave olarak 237 milyon TL yatırım bedeline sahip 11 müjde daha verecek. Böylece son 5 yılda İzmirlilere 1 milyar 330 milyon TL’lik 94 müjde vermiş olacak.

Müjdeler arasında Bergama Musacalı Barajı, Kemalpaşa Yiğitler Barajı, Bergama Kırcalar Barajı ve Sulaması, Ödemiş Rahmanlar Barajı Sulaması, fidan üretimi, bal ormanı, orman köylülerine kredi, gelir getirici tür ağaçlandırma faaliyetleri ile 4 adet otomatik meteoroloji gözlem istasyonunun (OMGİ) kurulumu yer alıyor.