GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
14 Nisan 2020 Salı 17:22

Bakan’dan infaz yasası açıklaması: Tüm vekillerimizi temsil ettim!

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Murat Bakan TBMM’nin onayından geçen infaz yasasına İzmir milletvekilleri arasında sadece kendisinin “ret” oyu vermesi ve toplantıya katılmasıyla ilgili, “Tüm İzmir milletvekillerimizi temsilen oradaydım” dedi.

EGEDESONSÖZ- İnfaz yasasının TBMM’de kabul edilmesinin ardından 90 bin hükümlüyü ilgilendiren karar yasalaştı. Görüşmelere İzmir’den koronavirüs salgını nedeniyle birçok milletvekili katılamadı. Cumhuriyet Halk Partisi’ni temsilen sadece Milletvekili Murat Bakan’ın “ret” oyu kullanması ve diğerlerinin kayıtlarda “katılmadı” olarak görünmesi tartışmalara neden oldu.

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan şunları söyledi:

“Kamuoyuna yansıyan haberlerde Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun oylamasına İzmir CHP milletvekillerinden sadece şahsımın katıldığı ve red oyu verdiğim belirtilmiştir. Yanlış bir anlamaya sebep olmaması bakımından söz konusu görüşmelere İzmir milletvekilimiz Mahir Polat'ın da katıldığını ayrıca Grup yönetim Kurulu üyesi ve nöbetçi olmam yanı sıra hukukçu milletvekili olmam sebebi ile meclis çalışmalarında tüm İzmir milletvekillerini temsilen bulunduğumu grubumuzun diğer siyasi parti grupları ile görüşerek mecliste sosyal mesafenin korunması ve ayrıca koronanın yayılmasının engellenmesi bakımından Ankara milletvekilleri ile komisyon üyesi milletvekillerinin görüşmelere katılmasının uygun olacağını belirtmesi sebebi ile tüm CHP İzmir milletvekillerini de ben ve Mahir Polat'ın temsil ettiğini belirtmek isterim”