GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
14 Haziran 2022 Salı 12:04

Bakan Bilgin'den flaş asgari ücret açıklaması

Son günlerde yapılan açıklamalar, 'Asgari ücrete yeni bir zam gelecek mi?' sorusunu akıllara getirmişti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Bilgin önemli açıklamalarda bulundu.

Asgari ücrete ara zam gelecek mi? Sorusu gündemdeki yerini koruyor. Özellikle işçi ve işverenlerin yakından takip ettiği Asgari ücret zammında gözler Temmuz ayına çevrildi.Asgari ücret Türkiye'de milyonlarca çalışanın direkt gelirini belirlediği gibi birçok ödeme ve borçlanmanın da parametresini oluşturduğu için herkesi ilgilendiriyor.

"BÜTÜN ÇALIŞANLARIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRECEK"
Temmuz ayında maaşlara zam konusuyla ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Bilgin: ''O nedenle enflasyona karşı çalışanları korumak bizim vazifemiz. Biz emeği,çalışanları enflasyona ezdirmeyeceğiz. Önümüzde Temmuz dönemi var. Temmuz ayında bütün çalışanların yüzünü güldürecek bir düzenlemeyi de Türkiye gerçekleştirecek durumdadır.'' ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN: TÜRKİYE EKONOMİ PROGRAMINI KARARLILIKLA UYGULAYACAĞIZ
Öte yandan dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) 29’uncu Genel Kurulu ve İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni’ne katıldı.

Ekonomiye ilişkin önemli mesajlar veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye ekonomi programını kararlılıkla uygulayacağız. Temmuz ayında enflasyon farkıyla, ocak ayında yapılacak düzenlemelerle her kesimi rahatlatacağız. 2023 Şubat-Mart ayından itibaren bu sorunları geride bırakmış olacağız." dedi.  Erdoğan konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

"Bu çerçevede Temmuz ayında enflasyon farkları ile, Ocak ayında ücretlerdeki yeni düzenlemelerle milletimizin her kesimini daha da rahatlatacağız. Enflasyonun geçtiğimiz Aralık ve Ocak gerçekleşmeleri ile sırtımıza bindirdiği kamburdan kurtulacağımız 2023 Şubat, Mart aylarından itibaren artık bu sorunları da önemli ölçüde geride bırakmış olacağız." (Milliyet)