GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
3 Mayıs 2016 Salı 09:27

Bahçeli 'Vural sorusu'na ne yanıt verdi?

MHP Lideri Bahçeli, bir gazetecinin, partisinin grup başkanvekili Oktay Vural ile aralarında bir soğukluk olup olmadığına yönelik sorusuna, "'Nereden çıkartıyorsunuz bunları? Bizi bölmeye çalışıyorsunuz. CHP'yi karmakarışık ediyorsunuz şimdi de pelikan stratejisiyle ortalığı karıştırıyorsunuz" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu.

Bir yanda PKK diğer yanda IŞİD'in Türkiye'yi abluka altına aldığını belirten MHP Lideri Bahçeli, ''Türkiye, Ortadoğu'daki tüm istikrarsızlıkları ithal etmiş durumdadır'' ifadesini kullandı.

- OKTAY VURAL BAHÇELİ'DEN KOPUYOR MU?

Devlet Bahçeli'nin gündeminde Meclis Anayasa Komisyonu'ndaki kavgalı dokunulmazlık görüşmeleri de vardı.

Herkesi sağduyuya davet eden MHP Lideri, ''Meclis'te terör propagandası yapanların dokunulmazlıklarını kaldırmak en büyük milli görevler arasındadır'' değerlendirmesinde bulundu.

''TÜRKİYE, ORTADOĞU'DAKİ TÜM İSTİKRARSIZLIKLARI İTHAL ETTİ''

Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları şöyle:

''Hiçbir terörist saldırının amacına ulaşamayacağını güçlü ve kararlı bir şekilde ifade ediyorum. Bir yanda PKK diğer yanda IŞİD Türkiye'yi abluka altına almıştır. Türkiye, Ortadoğu'daki tüm istikrarsızlıkları ithal etmiş durumdadır.

''IŞİD NEREDEYSE BULUNUP TEPELENMELİ...''

IŞİD neredeyse bulunup tepelenmeli PKK nereden nemalanıp takviye alıyorsa oralar işaretlenip tümden kurutulmalıdır.

''KUT'ÜL AMARE'DE KAZANDIK AMA...''

Biz Kut'ül Amare'de kazandık ama Mondros'ta belimizi büktüler, Sevr'de idamımıza hükmettiler.

''MECLİS'TE İTİŞ KAKIŞ VARSA SOKAKTAKİNE NE DİYECEĞİZ?''

Meclis'te itiş kakış varsa sokaktakine ne diyeceğiz? HDP Meclis'i terörize etmektedir. Kaybeden demokrasimizdir milletimizin ta kendisidir. Herkesi sağduyuya davet ediyorum. Meclis'te terör propagandası yapanların dokunulmazlıklarını kaldırmak en büyük milli görevler arasındadır.''

BAHÇELİ'DEN OKTAY VURAL SORUSUNA YANIT
Grup toplantısının ardından soruları yanıtlayan Devlet Bahçeli, bir gazetecinin, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ile aralarında bir soğukluk olup olmadığına yönelik sorusuna şu yanıtı verdi:

''Oktay Bey değerli kardeşimizdir. Meclis'te beni temsil eden grup başkan vekilidir. Onunla aramızda soğukluk olabilir mi? Nereden çıkartıyorsunuz bunları? Bizi bölmeye çalışıyorsunuz CHP'yi karmakarışık ediyorsunuz şimdi de pelikan stratejisiyle ortalığı karıştırıyorsunuz. Sizin göreviniz nedir hiç mi düşünceniz olumlu olmayacak? Hiç mi bütünleştirici olmayacak? Basın demek Türkiye'yi inkar etmek demek midir?'' (ntv)