GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ege
18 Şubat 2016 Perşembe 13:39

Bacağından olan çiftçi organ bağışında bulundu

Dalaman'da çapa makinesine kaptırdığı sağ bacağı diz hizasından kesilince koltuk değneğine mahkum olan çiftçi 43 yaşındaki Nedim Döndar, kolları dahil tüm organlarını bağışladı. Döndar, yaşadığı olaydan sonra önemini daha da iyi anladığı belirtiği organ bağışı için herkese çağrıda bulundu.

Evli ve iki çoçuk babası Nedim Döndar, geçen 11 Aralık'ta tarlasında çalışırken sağ bacağını çapa makinesine kaptırdı. Makinenin bıçaklarından biri Döndar'ın bacağına saplandı. Döndar'ın feryadına koşan komşuları durumu 112, Jandarma, AKS 110'a bildirdi. Döndar, güçlükle makineden kurtarıldı. Ancak bacağına saplanan çapa makinesinin bıçağı çıkarılmayıp, Ortaca Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Buradaki ilk müdahale sonrası Döndar, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Mikrocerrahi Servisi'ne sevk edildi. Döndar'ın kırıklar meydana geldiği ve damarları parçalandığı belirlenen sağ bacağı diz üstünden kesildi. 

Tedavisinin ardından koltuk değneklerine mahkum kalan Nedim Döndar, buna rağmen hayata sıkı sıkı bağlandı. Canının kurtulmuş olmasına şükrettiğini belirten Döndar, yaşadığı bu olayın ardından kolları da dahil olmak üzere tüm organlarını Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bağışladı. Herkesi organ bağışında bulunmaya davet eden Döndar, "Yaşadığım olayda Allah beni eşime ve çocuklarıma bağışladı. Elbette üzüntülüyüm ama yapacak bir şey yok. Bundan sonra yaralarımın tamamen kapanmasını bekleyeceğim. İleride protez bacakla belki tekrar bacağım olur. Organ nakli çok önemli bir husus. Bacağımı kaybettikten sonra bunu çok daha iyi anladım" dedi.(dha)