GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
17 Aralık 2019 Salı 12:43

Babası konuştu: Oğlumun FETÖ’cü olacağına inanmıyorum!

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklanan Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz’un babası Ahmet Oğuz, “Ben oğlumun FETÖ’cü olacağına inanmıyorum. Seçim döneminde yanında durdum. Kemal Kılıçdaroğlu ile hiç görüşmedim” dedi.

EGEDESONSÖZ- Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz’un FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklanmasının ardından dosyadaki ayrıntılar ortaya çıktı. Savcılık sorgusunda Başkan Oğuz’a babasının seçim öncesinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu telefonla arayarak, “"Benim oğlum FETÖ'cüdür, onu aday gösterirseniz sizin için sıkıntı olur" şeklindeki konuşmalar yaptığı iddia edildi. Savcı Oğuz’a sorgusunda babasıyla ilgili soru da sorarken meseleyi ayrıntılı şekilde anlatmasını istedi. Oğuz ise, “"1991 yılında kardeşimi kaybettim. O dönemde babamla annemin arası açılınca aramıza küslük girdi. Ardından sorunu giderdik ve barıştık. Bunun dışında başka bir sebepten dolayı görüşmeme durumu söz konusu değil" dedi.

- İFADESİ ORTAYA ÇIKTI: BAŞKAN OĞUZ’UN TUTUKLANDIĞI DOSYADA NELER VAR?

Başkan Oğuz’un tutuklanmasının ardından gözler Urla’da yaşayan Baba Ahmet Oğuz’a çevrildi. Egedesonsöz’e açıklamalarda bulunan baba Oğuz, “Kesinlikle Kemal Kılıçdaroğlu ile hiç görüşmedim. Ben Ankara’ya da gitmedim. Hastalık olmadığı sürece İzmir’e bile gitmiyorum. Şehir hayatı beni boğuyor. Kendi başına yaşayan ve Urla’dan ayrılmayan bir insanım. Oğlumun tutuklanması konusunda diyecek bir şey bulamıyorum. Herkesi tutukluyorlar ve haklarında bir sürü şey konuşuyorlar. Benim oğlumun FETÖ’cü olması imkansız. Ben onun FETÖ’cü olduğuna inanmıyorum. Birileri ‘mahkemede her şeyi anlatmış, açıklama yapmış’ diyorlar. Benim oğlum bu yapılarla bağlantı kuracak ve adliyelerde onları anlatacak kadar geri zekalı değildir. Birilerinin ayağına bastığı için bu şekilde yapıyorlar. Göreve başladığı günden itibaren çalışıyor” dedi.

Baba Oğuz, bir dönem Başkan Oğuz ile irtibatını kestiğini söylerken İstanbul’daki yaşamına ilişkin ayrıntılı bilgiye sahip olmadığını söyledi. Oğuz, “Benim oğlum seçimlerde adaylığı açıklanmadan önce görüşmediğim annesinden yanaydı. Sonra benim yanıma geldi. Kendisi annesiyle görüşebilir. Bu beni ilgilendirmez. Benimle hiç bağlantısı yoktu. Adaylık açıklandı ve yanıma geldi. Ben de zaten onun hem açıklamasına, hem de mitinglerine katıldım. Daha sonra da tebrik ettim. Sonra da belediyeye uğramadım. Ben babayım. O benim yanıma gelmelidir. Zaten evlat olarak da beni ziyaretlere geliyor” ifadelerini kullandı.

Baba Oğuz, oğlunun kısa süre içinde çıkacağına inancının tam olduğunu sözlerine ekledi.