GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
30 Nisan 2023 Pazar 17:31

Babacan’dan İzmir’de ekonomi çıkışı: İktidar ürettik diyor, millet alamıyor!

Millet İttifakı ile seçime giren DEVA Partisi’nin Genel Başkanı Ali Babacan, İzmir mitinginde yaptığı açıklamada iktidarın ekonomi politikalarını eleştirerek “Bir zamanlar 12 bin 300 Dolara çıkmış milli gelirimiz şimdi 10 bin dolarlarda sürünüyor. Bu ülkenin iyi yönetildiğinde nasıl güzel başarılar elde edildiğini ta 1923'ten bu yana gördük. Türkiye maalesef dünyadan koptu, içine kapandı.  Hayalinizdeki en iyisine layıksınız. İktidar ürettik diyor ancak millet alamıyor. Telefon almak, PC almak, ev almak herkes için kolaylaşacak. Tüm bunlar çok çabuk gerçekleşecek” dedi.

Oktay GÜÇTEKİN/EGEDESONSÖZ- Millet İttifakı 13.Cumhurbaşkanı Adayı ve Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İzmir’de katılacağı miting öncesi konuşmalar gerçekleştiriliyor.

Millet İttifakı ile seçime giren DEVA Partisi’nin Genel Başkanı Ali Babacan yaptığı açıklamada " “Bu ne güzel coşku... İzmir 15 Mayıs sabahına çoktan uyanmış. Güzel dağlarına bahar çoktan gelmiş.  Bu iktidar ne diyor? İş var ancak gençler iş beğenmiyor diyor.  Beğenmediğiniz ne varsa haklısınız. Bugünkü hayatınız, çocukken hayal ettiğiniz hayattan farklı ise elbette beğenmeyeceksiniz. Bugün bu ülkede yarınlarını göremiyorsunuz elbette beğenmeyeceksin. Beğenmediğiniz ne varsa haklısınız. Biz de beğenmiyoruz. Bu ülkenin gençlerine bir gençlik borcumuz var. İstediklerine kavuşamıyorsun. Bizim hedefimiz her alanda Avrupa standartlarını yakalamış bir Türkiye. Çünkü ülkemiz her alanda en iyisini hak ediyor. Çok güçlü bir ülke ancak çok kötü yönetildi. Bir zamanlar 12 bin 300 Dolara çıkmış milli gelirimiz şimdi 10 bin dolarlarda sürünüyor. Bu ülkenin iyi yönetildiğinde nasıl güzel başarılar elde edildiğini ta 1923'ten bu yana gördük. Türkiye maalesef dünyadan koptu, içine kapandı.  Hayalinizdeki en iyisine layıksınız. İktidar ürettik diyor ancak millet alamıyor. Telefon almak, PC almak, ev almak herkes için kolaylaşacak. Tüm bunlar çok çabuk gerçekleşecek. 14 Mayıs seçimi aslında bir referandum. Cumhurbaşkanlığı için adaylar var, adaylar var evet ama temelde sadece 2 tercih var.  Otoriterlik mi demokrasi mi? Keyfilik mi hukuk mu? Baskı mı özgürlük mü? Tek akıl mı ortak akıl mı? Korku mu, umut mu? İnşallah bu seçimde bunları seçmek kadar kolay olacak. İzmir'in tercihi neyse tüm Türkiye onu tercih edecek inşallah. Bu seçimi, emekliler, işçiler, öğrenciler, çiftçimiz kazanacak. Bu seçimi Türkiye kazanacak” dedi.