GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ege
25 Mart 2017 Cumartesi 18:35

Ayvalıklı çevrecilerin balık çiftliği zaferi

Balıkesir'in Ayvalık ilçesindeki Sahilkent Mahallesi Engürü Sitesi önünde kurulan iki balık çiftliği Ayvalık Tabiat Platformu'nun başlattığı hukuk mücadelesinin ardından kaldırıldı. 

Ayvalık'ta 36 adet balık üreme havuzu oluşturmak için izin alan firmaya karşı harekete geçen Ayvalık Tabiat Platformu, yaklaşık bir yıldan bu yana sürdürdüğü mücadeleden kazançlı çıktı. İlk olarak ilgili birçok kamu kuruluşuna dilekçeler yazarak verilen izinlerin usulsüz olduğu ve bu yerin Ayvalık Adaları Tabiat Parkı sınırları içerisinde yer aldığını belirten platform temsilcileri imza kampanyaları başlatıp basın açıklamalarıyla kamuoyu oluşturdu.

Geçen yıl 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde Ayvalık Belediyesi, Ayvalık Kent Konseyi ve Engürü Sitesi'nin de katılımı ve katkılarıyla ortak bir yürüyüş düzenleyen Ayvalık Tabiat Platformu, Balıkesir İdare Mahkemesi'nde dava açarak hukuk mücadelesini başlattı. Şubat ayında bilirkişi incelemesi yapıldığını bildiren platform yetkilileri henüz dava sonuçlanmadan firmanın kurduğu 2 farklı çiftliğin kaldırıldığını açıkladı. (DHA)