GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
3 Mayıs 2016 Salı 10:27

AYM Ergenekon Partisi’ni kapattı!

Anayasa Mahkemesi Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talebi üzerine kurulduktan sonra belirlenen sürede büyük kongresini yapmadığı gerekçesiyle üç siyasi partiyi kapattı. Kapatılan partiler arasında İzmirli Avukat Tarcan Ülük’ün genel başkanlığını yaptığı Ergenekon Partisi de yer aldı.

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Anayasa Mahkemesi, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talebi üzerine Adaletçi Kurtuluş Partisi, Gönül Birliği Yeşiller Partisinin dağılmış sayılarak, hukuki varlıklarının sona erdiğine karar verdi.

Kapatılan partiler arasında İzmirli Avukat Tarcan Ülük’ün genel başkanlığını yaptığı Ergenekon Partisi de yer aldı. İzmir siyasetinde uzun yıllar Doğruyol Partisi’nde aktif yapan Ülük, daha sonra MHP’ye katılmıştı. Ülük, İzmir Adliyesi’nde hakimlere yönelik düzenlenen bir operasyonda tutuklanarak cezaevine gönderilmiş, daha sonra serbest bırakılmıştı.

Konuyla ilgili iddianame hazırlayan Yargıtay, Ergenekon Partisi’nin 2010 yılında 31 kurucu üye ile kurularak tüzel kişilik kazandığını fakat iki yıl içinde ilk büyük kongresini toplamayarak zorunlu organları oluşturmadığını ifade etti. Bunun Siyasi Partiler Kanunu’na göre zorunluluk olduğunu vurgulayan Yargıtay, böyle bir yapılanmanın kendiliğinden sona ermiş sayılacağını dile getirdi.

Raportör Sadettin Ceyhan tarafından hazırlanan raporda, Ergenekon Partisi’nin savunma bile vermediği de kayıtlara geçerken partinin mallarının tespit edilmesi halinde hazineye geçeceği de ifade vurgulandı. Karar, oy birliği ile alındı.