GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Kültür - Sanat
24 Eylül 2024 Salı 17:59

Ayla Çelik'ten 'Türkan' itirafı: Çok ısrar ettim ama istemedi

Şarkıcı ve söz yazarı Ayla Çelik, “Bambaşka Sohbetler” programına konuk oldu. Yıllar önce kendisinin sözlerini yazdığı, Demet Akalın'ın söylediği "Türkan" şarkısını bir başka ünlü ismin okumasını çok istediğini itiraf etti.

"İzmirli", "Kuzum", "Bağdat",  "Aşık", "Dantel" gibi şarkıların söz yazarı ve şarkıcı Ayla Çelik, Ceyda Düvenci'nin sunumuyla NTV ekranlarında izleyiciyle buluşan “Bambaşka Sohbetler” programına konuk oldu.

Çelik, programda kendisinin sözlerini yazdığı, Demet Akalın'ın söylediği "Türkan" şarkısıyla ilgili itirafta bulundu.

Çelik, 2012 yılına damga vuran ve müzik listelerinde en üst sıralara adını yazdırmayı başaran Türkan şarkısını başka ünlü ismin okumasını çok istediğini belirtti.

"ÖZCAN DENİZ OKUSUN ÇOK İSTEDİM"
Ünlü isim, Türkan şarkısını Özcan Deniz'in okumasını çok istediğini ve ona teklif ettiğini ancak Deniz'in istemediğini şöyle aktardı:

"Özcan Deniz'i çok istedim. Hatta kafamda o şöyle Galatalı gibi olsa, ceketi omzuna atsa çok istedim."

"DEMET'İN KISMETİYDİ"
Ayla Çelik, sözlerine "Özcan o dönem benden 2 ya da 3 şarkı aldı. Bunu alsın diye çok ısrar ettim ama istemedi. Ben de artık düştüm yakasından. Sonra pişman oldu ama bu kısmet. Türkan, Demet'in kısmetiydi ona gitti" diye devam etti.

Ayla Çelik, daha önce de Türkan şarkısının sözlerini nasıl yazdığını anlatmıştı.

Televizyonda seyrettiği Türkan Şoray filminden ilham aldığını belirten Çelik, "Kendimi filme kaptırmışım; bir öpüşme sahnesi var, ben de televizyona yaklaştım. Kendi kendime, ‘Öptürmüyor ki’ dedim. Kendi trajik hikayemi onunla birleştirdim. O anda yazmaya başladım” dedi. (NTV)