GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
12 Eylül 2019 Perşembe 18:11

Ayağından vurulmuştu: Başkan Gürbüz şikayetçi oldu!

Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz kimliği belirsiz bir kişi tarafından ilçe meydanında ayaklarından vurulan İ.K’dan şikayetçi oldu. İ.K, Gürbüz’ün kendisini tehdit ettiğini ve vurulma olayının arkasındaki kişi olduğunu iddia etti.  Başkan Gürbüz, “İhale ile PTT’den alınan yer SİT alanında kalıyor. Burada hiçbir çalışma yapılamaz. Biz, kanunları uyguladık. Birileri ortalığı karıştırmaya çalışıyor. Konuyu yargıya taşıdım” dedi.

EGEDESONSÖZ- İzmir’in Foça İlçesi’nde kafeterya ve sebze-meyve satışı işiyle uğraşan İ.K işyerine gelen kimliği belirsiz bir kişinin saldırısına uğradı. Saldırgan olay yerinden kaçarken emniyet kişiyi yakalamak için çalışma başlattı.  Olayın ardından yürütülen soruşturma kapsamında ayaklarından vurulan İ.K, Belediye Başkanı Fatih Gürbüz’ün kendisini tehdit ettiğini ve vurulma olayının arkasındaki isim olabileceğini iddia etti. İ.K, PTT’ye ait olan ve kafeteryanın bitişiğinde bulunan alanı ihaleyle aldıklarını, burada düzenleme yaparak çalışma başlattıklarını söyledi. Belediye ile problem yaşandığını ve daha sonra kendisini bir kişinin vurduğunu anlattı.

Emniyet ve savcılığa yansıyan olayın ardından ilçede İ.K’nın belediye başkanı Gürbüz tarafından vurdurtulduğu iddiası dolaşmaya başladı. Durumdan rahatsız olan Başkan Gürbüz, İ.K ve olaya karışanlardan şikayetçi oldu. Gürbüz, belediye başkanlığı görevini yerine getirdiğini, olayla alakasının bulunmadığını ve meselenin niye çıktığını da bilmediğini söyledi. Gürbüz, kimliği belirsiz kişinin İ.K’yı vururken söylediği iddia edilen, “başkana kimse bir şey söyleyemez” sözlerinin de hayal ürünü, uydurma olduğunu dile getirdi.

Bir arda ilçenin gündemine oturan olayla ilgili Egedesonsöz’e konuşan Başkan Gürbüz, “Birileri benim üzerime oynuyor. Belediye başkanı olarak ne korumam ne de yanımda adamlarım var. Tek başıma, ilçenin bir ferdi, seçilmiş temsilcisi olarak hizmet üretiyorum. İlçemin daha iyi noktalara gelmesi için gayret gösteriyorum.  PTT’nin ihalesini alan kişileri tanıyorum. Burada sürekli görüştüğümüz, bildiğimiz insanlar. Kafeteryanın yanındaki alan SİT alanıdır. Buraya hiçbir şey yapılamayacağı gibi kazı da mümkün değil. Ben bu konuda uyarıda bulundum. İhaleyi alsalar bile SİT engelinin olduğunu söyledim. Vurulma olayı ile niye bir bağlantım olsun? Kişi vurulduğunda hastaneye götüren, olay yerine giden, ilgilenen de benim. Ama kendisi de böyle bir ifade verince üzüldüm. Belediye başkanı olarak görevimi yapmaya çalışıyorum. Saldırganın tespiti, araştırılması da emniyetin görevidir. Benim olayla hiçbir ilgim ve dahilim yoktur” dedi.