GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Spor
27 Ağustos 2024 Salı 12:56

Atatürk Lisesi’nde bir kiralama daha: Spor salonu Altınordu’nun!

Milli Eğitim Bakanlığı’nın otopark olarak kullanılmak üzere 15 milyon 600 bin liraya kiraya verdiği İzmir Atatürk Lisesi’nin  bahçesinden sonra spor salonu da ihaleyle kiralandı. 16 kişinin katıldığı ihalede salon, 6 milyon lira bedelle Altınordu Spor Kulübü’ne kaldı.

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ -  İzmir’de okulların bahçe, spor salonu, halı saha, ATM, duvar gibi kıymetli birimlerinin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ihale yoluyla kiraya verilmesiyle ilgili çalışmalar devam ediyor. İzmir Atatürk Lisesi, İzmir İnönü Lisesi, Gazi Ortaokulu başta olmak üzere toplam 18 okula ait birimlere ilgi, beklentilerin üzerinde olduğu ifade edildi. Dün İzmir Atatürk Lisesi’nin 215 araç kapasiteli bahçesinin otopark olarak 15 milyon 600 bin liraya kiraya verilmesinin ardından bugün de aynı okulun spor salonu, yeni işletmecisini buldu. 16 kişinin katıldığı ihaleyi, 6 milyon lira ile en yüksek teklifi veren Altınordu Spor Kulübü’nün kazandığı öğrenildi.

SALONUN MUHAMMEN BEDELİ 1,5 MİLYON LİRAYDI
İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Atatürk Lisesi’nin kiraya verilecek ikinci birimi olan spor salonu için ihale oturumu gerçekleştirdi. 1,5 milyon lira muhammen bedelle başlayan açık artırmaya 16 kişi ve kuruluş katıldı. Rakamın 5 milyon liraya çıkmasıyla birlikte üç kişinin kaldığı, Altınordu Spor Kulübü’nün 6 milyon liralık teklifte bulunarak ihaleyi kazandığı bildirildi. Altınordulu yöneticilerin, İzmir Atatürk Lisesi yetkililerini arayarak, güvenlikle ilgili sorunların olacağı kaygısını kesinlikle yaşatmayacaklarını, sporcuların okul öğrencilerine kesinlikle zarar vermeyeceğini özellikle ifade ettikleri konuşuluyor.

İKİ HALI SAHANIN FİYATI, 1 MİLYON 200 BİN LİRADAN BAŞLAYACAK
İzmir Atatürk Lisesi’nin kiraya verilmesi planlanan iki adet büyük halı sahasının 1 milyon 200 bin lira muhammen bedelle bugün ihaleye çıkarılacağı açıklandı. Galatasaray, Fenerbahçe başta olmak üzere pek çok kulübün spor okulu amaçlı olarak halı sahaları kullanmak üzere yarınki ihaleye katılmaları bekleniyor.