GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
7 Şubat 2017 Salı 21:30

Atatürk'e hakaret savunması: İşsizim, moralim bozuk!

PM Üyesi Kılıç’ın, Atatürk’e ve annesi Zübeyde Hanım’a hakaret eden Mehmet Cemil Nuralp hakkında bulunduğu suç duyurusu için iddianame hazırlandı. Yargılanacak olan Nuralp ifadesinde uzun zamandır işsiz olduğunu, moralinin bozulduğunu ve bu tür paylaşımlar yaptığını söyledi.

Mehmet İŞLER / EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi Üyesi Sevda Erdan Kılıç, sosyal medya üzerinden Mustafa Kemal Atatürk ve annesi Zübeyde Hanım için ağır hakaretlerde bulunan Mehmet Cemil Nuralp isimli vatandaş hakkında suç duyurusunda bulundu.

Çeşitli sosyal medya hesapları üzerinden hakaretlerde bulunan ve ağır küfürler eden Nuralp hakkında ‘Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik’, ‘Atatürk’ün anısına alenen hakaret’ suçlamalarıyla dava açılmasına karar verildi.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturmada Savcı Ahmet Arslan iddianameyi hazırlayarak mahkemeye gönderdi.

Şahsın yargılanması için gereken çalışmanın tamamlandığını belirten Kılıç, İstanbul Pendik’te ikamet eden ve o dönem bir okulda öğretmen olduğu iddia edilen kişiye dava açıldığını kendi sosyal medya hesabından duyurdu.



Kılıç’ın o açıklaması:
Gerek partililerimizin uyarısı gerekse sorumlu bir vatandaşlık bilinciyle bu şahıs hakkında bizzat suç duyurusunda bulundum. Ülkemizin birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğu şu dönemlerde toplumu ayrıştırıcı, kutuplaştırıcı herkesin gereken cezayı almasını istedim. Her nedense bu hakaretler yapılırken en ufak bir eleştiri, durum tespiti yapanları yargılayan savcı ve mahkemeler resen işlem yapmak yerine şikayeti beklediler. Şikayetim üzerine İzmir ve Edirne’de başlayan soruşturmalar birleştirildi. Şahıs hakkında “Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik”, “Atatürk’ün anısına alenen hakaret” suçlamalarıyla dava açılmasına karar verildi. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturmada Sayın Savcı Ahmet Arslan iddianameyi hazırlayarak mahkemeye gönderdi.

İŞSİZDİM VE MORALİM BOZUKTU!
İddianamenin en acı tarafı da Atatürk ve annemiz Zübeyde Hanım hakkında ağır hakaretler eden zihniyeti bulanık, karanlık ve topluma yakışmayan bu şahısın konu kendisine sorulduğunda bahse konu hesabın kendisine ait olduğunu belirtmesiydi. Bununla ilgili “Uzun zamandır işsiz olduğunu, moralinin bozulduğunu ve bu tür paylaşımları yaptığı” yönünde savunma yaptı.

Hepimiz biliyoruz ki bu ülkede milyonlarca işsiz, yüzbinlerce işinden olan insanlar var. İşsizlik oranları sürekli artarken geçim derdi de sınırları zorluyor. Kurtuluş Savaşı’nda cepheye silah taşıyan anaların, düşmanın karşısında gözünü kırpmadan yırtık ayakkabı ve elbiselerle savaşan babaların evlatları hiçbir zaman bunu yapmadı. Gerçek vatansever aç kalsa da, yoksulluk çekse de, işsiz kalsa da bunu yapmaz, yapamaz. Bunu yapan en başta atalarına, devletine ihanet eder. Geçmişini unutarak, Cumhuriyet’i karalayarak, milli ve manevi değerleri karalayarak bir yere varamazsınız.

Biz üzerimize düşeni yapmak zorundayız. Her kim olursa olsun, hangi sebeple yaparsa yapsın Atatürk’e ve onun değerlerine hakaret edenlerden hesap soracağız. Bu zihniyete kol kanat gerenler, avuç açıp arka planda destekleyenler de bu suça en az yapan kadar ortaktır. Ortaklık sadece mal, mülk ile olmaz. Karanlık düşünceleri benimseyen ve ona sahip olanları barındıranlar da bu durumun koruyucusudur. Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir neferi, bu ülkenin bir vatandaşı olarak her alanda mücadele etmeye devam edeceğiz. Kararımız kesin ve nettir. Herkes bunu böyle bilsin!