GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
10 Ağustos 2017 Perşembe 08:57

Atamalar belli oldu: İşte İzmir'in yeni paşaları

Jandarma tayin ve terfi kararnamesiyle İzmir’deki Jandarma generali sayısı üçe yükseldi. İzmir İl Jandarma Alay Komutanı, generalliğe terfi etti. Tuğgeneralliğe geçen Turgay Aras da Bornova Jandarma Tugay Komutanı oldu

İçişileri Bakanlığı’nın yayımladığı Jandarma tayin ve terfi kararnamesiyle İzmir’deki Jandarma generali sayısı üçe yükseldi.

Milliyet'ten Musa Kesler'in haberine göre, Başarılı çalışmalarıyla dikkat çeken İzmir İl Jandarma Alay Komutanı generalliğe terfi etti. Hatay İl Jandarma Alay Komutanı Turgay Aras da Tuğgeneralliğe terfi ederek Bornova Jandarma Tugay Komutanı oldu. Böylece geçen yıl Tuğgeneralliğe terfi eden Foça Jandarma Komando Eğitim Merkezi Komutanı Tuğgeneral Semih Okyar ile birlikte İzmir’deki Jandarma generali sayısı üçe yükseldi.

FETÖ’YÜ ENGELLEMİŞLERDİ
İzmir’de şimdiye kadar Albay rütbesinde subayların bulunduğu İl Jandarma Alay Komutanlığı makamında artık bir tuğgeneral var. İki yıldır bu görevi albay rütbesiyle yürüten Hasan Koçyiğit son kararname ile Tuğgeneral oldu. Geçmişte FETÖ’nün hedefindeki isimlerden olan Tuğgeneral Koçyiğit 15 Temmuz darbe girişimi gecesi darbecilere karşı harekete geçen ilk isimlerden biri olarak İzmir’de birçok faaliyete engel olmuştu. Tuğgeneral Semih Okyar ise 15 Temmuz darbe girişiminde FETÖ’nün kullanmak istediği komando birliklerinin kontrolünü sağlamıştı.