GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
9 Ağustos 2022 Salı 16:51

Atakent Anadolu Lisesi’nden şok iddia... 12 yıllık skandal!

Yıkım kararı alınan, İzmir’in önemli okullarından birisi olan Atakent Anadolu Lisesi için yıkım kararı sonrası öğrenci velileri basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasında Pamukkale Üniversitesi’nden tarafından inşaattan alınan örneklerin 2010 yılında gönderildiği iddia edildi.

EGEDESONSÖZ- Karşıyaka’da bulunan Atakent Anadolu Lisesi’nin depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkım kararı alınmasının ardından tartışmalar sürüyor.

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç ile Karşıyaka Belediyesi, bilirkişi raporlarının Pamukkale Üniversitesi ve Elazığ Üniversitesi’nden verilmesi ile ilgili olarak bilimsel raporlarının kamuoyuna açıklanması talebini dile getirmişlerdi.,

Son olarak Atakent Anadolu Lisesi öğrenci velileri okulun önüne giderek bir basın açıklaması düzenlediler. Yapılan basın açıklamasında rapora konu örneklerin 2010 yılında Pamukkale Üniversitesi’ne gönderildiği iddiası gündeme getirildi. Yapılan basın açıklamasında “Yaptığımız araştırmalarda 2010 yılında Pamukkale Üniversitesi’ne buradan örnekler gitmiş. Bu tam bir vahamettir. 12 yıldır burada nasıl eğitim yapılıyor. Bu bilimsel raporlar kamuoyuna açıklanmalı” dedi.

Yapılan açıklamada şunlara yer verildi:

“Atakent Anadolu Lisesi velileri olarak diyoruz ki çocuklarımız sahipsiz değildir. Çocuklarımız geleceğimiz, aydınlık Türkiye’de yetiştirdiğimiz en değerli varlıklarımızdır. Lisenin yıkım süreci devam etmektedir. Okulumuzun nereye taşınacağı net değildir. Ama biz bundan önce burada bağımsız bilirkişi heyetinden okulun deprem testinin yenilenmesini istiyoruz. Bununla ilgili kafamızda soru işaretleri var. Yaptığımız araştırmalarda 2010 yılında Pamukkale Üniversitesi’ne buradan örnekler gitmiş. Bu tam bir vahamettir. 12 yıldır burada nasıl eğitim yapılıyor. Bu veriler bilimselse kamuoyuna açıklanmalı. İzmir Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü kamuoyuna açıklama yapmıyor. Pamukkale Üniversitesi’nden aldığımız bilgilerde ‘biz buradan örnek almadık, bize verilenleri inceledik’ dediler. Bu da ayrı bir soru işareti. O yüzden bağımsız bir bilirkişi istiyoruz. Ege Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, İnşaat Mühendisleri Odası’ndan oluşan bağımsız bir denetimin sonucuna hepimiz saygılıyız. Çocuklarımızın çürük binada eğitim görsün istemeyiz. Ama bun bir denetimden geçilip raporun hazırlanmasını istiyoruz. Bununla ilgili süreç kısa… Bugün 9 Ağustos, önümüzde 1 ay var. 12 Eylül’de okullar açılacak. Çocuklarımız başka okula taşınacaksa kaçta okula gidecekler? Sabahçı, öğlenci sistemi deniyor. Öğlen 2’de okula gidip 8’de okul bitecek. Akşam 8’de eğitim öğretim olur mu? Çocukların can güvenliği sağlanacak mı? Bu soru işaretlerinin açıklanmasını istiyoruz. Deprem dayanıklılık testi yoksa çocuklar nereye gidecek? Üniversite sınavına hazırlanıyoruz. Çocuklarımızın stresini arttırıyorsunuz. Atakent Anadolu Lisesi velileri olarak biz çocuklarımızı kurda kuşa yem etmeyeceğiz. İhale süreci ile ilgili pis kokular var. Bunu da merak ediyoruz. Bu okulun arsası üçüncü şahısları neden ilgilendiriyor? Bu arsayı kurda kuşa yem etmeyiz. Ranta açtırmayacağız. Buna izin vermeyeceğiz”