GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
29 Temmuz 2022 Cuma 12:32

Atakent Anadolu'da öğrencilerin kaderi belli oldu: Sabah farklı, akşam farklı okul!

İzmir’in en önemli okulları arasında yer alan ve yıkılacağı duyurulan Atakent Anadolu Lisesi 2022-2023 döneminde de öğrenci kaydı alımı yapmıştı. Yıkım sürecinin duyulması sonrası öğrenciler için nasıl bir yöntem izleneceği merak konusu olurken, Atakent Anadolu Lisesi öğrencilerinin Süleyman Demirel Anadolu Lisesi'ne öğlenci olarak gönderileceği öğrenildi.

EGEDESONSÖZ - Milli Eğitim Bakanlığı, İzmir’in önemli okullarından birisi olan Karşıyaka Atakent Anadolu Lisesi için yıkım kararı vermişti. Bir ay içinde boşaltılması talimatı verilen okula son sınav sonuçlarına göre 300’e yakın yeni öğrencinin kayıt olduğu öğrenilen okul ile ilgili yeni bir gelişme daha yaşandı.

Ailelerin kayıt sonrası meraklı bekleyişi devam ederken süreç ile ilgili ise yeni bir detay belli oldu. 2022-2023 yılında kesin olarak eğitim ve öğretime kapatılması beklenen Atakent Anadolu Lisesi’nde kayıt olan öğrencilerin yeni adresi ise netleşti.

SABAH AKŞAM FARKLI OKULLAR!
Edinilen bilgiye göre Atakent Anadolu Lisesi’ne kaydolan öğrenciler yeni eğitim ve öğretim yılında Süleyman Demirel Anadolu Lisesi’nde eğitim görecek. Mevcut Süleyman Demirel Lisesi öğrencileri sabahçı, Atakent Anadolu Lisesi öğrencileri ise öğlenci biçimde okula gidecek.