GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
28 Mart 2024 Perşembe 15:07

Aslanoğlu ‘milyonluk ceza’ için konuştu: Adaletin kestiği parmak acımaz!

Narlıdere Sahilevleri’nde mühürlenen kaçak yapısına 1,3 milyon TL ceza kesilen CHP İzmir il Başkanı Şenol Aslanoğlu açıklama yaparak yüklenici firmanın hatalı işlem yaptığını dile getirdi. Aslanoğlu "Adaletin kestiği parmak acımaz.” ifadelerini kullandı.

EGEDESONSÖZ – Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun Narlıdere Sahilevleri’nde yapımı devam ederken şikayet üzerine kaçak olduğu ortaya çıkan inşaatıyla ilgili işlemler tamamlanmış, Aslanoğlu’nun yüklenici bir firma aracılığıyla yürüttüğü işlemler kapsamında eski yapının tadilat ruhsatıyla yenilendiği, yenilemenin tadilattan çıkartılarak komple çelik bir binaya dönüştürüldüğü tespit edilmişti.  Narlıdere Belediyesi encümeni, İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’na kaçak yapısı nedeniyle 1 milyon 300 bin TL’ye yaklaşan bir ceza kesmişti.

CHP İL BAŞKANINA AİT OLDUĞU ORTAYA ÇIKMIŞTI… MİLYONLUK CEZA KESİLDİ!

ASLANOĞLU'NDAN AÇIKLAMA: FİRMANIN HATASI
Kesilen ceza ile ilgili CHP İl Başkanı Şenol Aslanoğlu yazılı açıklama yaptı. Aslanoğlu'nun açıklamasında yüklenici firmanın hatalı işlem yaptığı vurgulandı. Açıklamada “Adaletin kestiği parmak acımaz” denildi.

Açıklamanın tamamı şu şekilde:

Tamamı yasal olan, oturma müsaadesi olan, üç katlı olarak satın aldığım binanın zeminin çok kötü olması ve binanın depreme dayanıksız olması nedeniyle tadilat ile güçlendirilmesi için yasal izinleri alınmıştı.

Bu işlemi yapması için anlaşılan yüklenici bir firma tek tek kolonları ve binayı güçlendirecekti. Binada ne bir milim yükselme ne de 1 metrekare büyüme olmadan.

Evet, tek bir santim yükseltmeden, evet tek bir metrekare büyütmeden ama usule aykırı bir seferde kolonları yıkan ve yapan firma hatalı işlem yapmıştır. Yapılan hatalı işlem Narlıdere belediyemiz tarafından tespit edilmiştir. Ve gerekli yasal süreçleri başlatmıştır.

Konu yeni değil bildiğiniz gibi. Eskiden de söylediğim gibi yasal süreçler neyi gerektiriyorsa o uygulanmalıdır.

Yasal süreçleri uygulayan ve ceza kesen Başta Narlıdere belediye başkanımız Ali Engin ve Narlıdere belediyesi bürokratları her zamanki gibi görevlerini başarı ile yapmışlardır.

Adaletin kestiği parmak acımaz.

Niyet kötü olmasa da usule uygun yapılmayan işe ceza kesilmesi doğrudur. CHP belediyeleri, CHP il başkanına dahi hatalı işleme ceza kesmekten çekinmezler. Başta da söylediğim gibi tüm süreçler yasalara uygun devam edecektir.

Benim de arkadaşlarımdan beklediğim tek şey, dosta düşmana CHP belediyelerinin açık, şeffaf ve hesap verilebilir belediyeciliğini göstermeleri.

Hata kendisinden kaynaklanmasa da, başkaları hata yapmış olsa da, hata kötü niyetle yapılmamış olsa da, bir cm bile bina yükseltilmemiş veya büyütülmemiş olsa da, usul hatası olsa da, hata olduğunda hatayı kabul etmek, yasalara uyulmasını istemek her siyasinin yapması gereken iştir.

Sonuna kadar yasalara uyacağımızı, bugüne kadar olduğu gibi yapılan hiçbir işleme itiraz etmeyeceğimizi, cezaları ödeyeceğimizi bütün dostlarımızın ve kamuoyunun bilmesini isterim.

Tüm siyasilerinin de benzer olaylar karşısında aynı tavrı göstermesi, makamını veya iktidarını kullanarak kanunların arkasından dolaşmak, işi kitabına uydurmaya çalışmak gibi eylemlere girmeden, yapılan hatayı kabul edip, kanunun keseceği cezaya razı olması gerektiğini düşünmekteyim.

Kamuoyuna saygıyla duyururum.