GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
20 Ocak 2022 Perşembe 09:35

Arkadaşının öldüğü saatlerde gözlerini açtı... Kahreden tesadüf!

Tire’de, kömür ocağında karbonmonoksit zehirlenmesi nedeniyle 6 gündür komada olan işçilerden Fatih Gökoğlu’nun gözlerini açtığı dakikalarda 22 yaşındaki arkadaşı Yakup Yaşar’ın hayata veda ettiği öğrenildi

Yeni Asır'dan Nadir Uysal'ın haberine göre; İzmir'in Tire ilçesinde, 13 Ocak tarihinde özel bir şirkete ait linyit madeninde karbonmonoksit zehirlenmesi nedeniyle hastanede tedavi edilen iki işçiden Fatih Gökoğlu'nun (33) gözlerini açtığı dakikalarda acı bir tesadüf gerçekleşti. Gökoğlu'nun aynı kazada ağır yaralanan arkadaşı Yakup Yaşar (22) ise hayata gözlerini yumdu. Kahreden tesadüf yürekleri burktu. Tire Devlet Hastanesi yoğun bakım servisinde tedavi gören işçilerden evli ve iki çocuk babası Fatih Gökoğlu, talihsiz kazanın ardından geçen 6 günün sonunda mucizevi şekilde gözlerini açtı. Doktorların gözetiminde uyandırılan Gökoğlu, beyninde olası bir hasarı tespit etmek amacıyla kendisine yöneltilen basit sorulara başarıyla yanıt verdi.

GERÇEĞİ SÖYLEYEMEDİLER
Yoğun bakıma çağrılan eşi Elvan Gökoğlu'nu da tanıyan genç adamın sağlık durumundaki gözle görülür iyileşme günlerdir kendisinden müjdeli haber bekleyen ailesini ve yakınlarını sevince boğdu. Aynı dakikalarda Gökoğlu'nun kader arkadaşı Yakup Yaşar'ın ise sağlık durumu hızla kötüye gitmeye başladı. Kaza sonrası, karbonmonoksit zehirlenmesine bağlı oksijen yetersizliği nedeniyle organ yetmezliğine girdiği bildirilen Yaşar'ın İzmir'e sevk edilmesine karar verildi. Ancak sağlık durumu iyice ağırlaşan talihsiz genç doktorların çabalarına rağmen kurtarılamadı. Yoğun bakımdan çıkarılan Gökoğu'na ise henüz arkadaşının öldüğü söylenmedi.

ARKADAŞLARI BULMUŞTU
13 Ocak'ta, Akçaşehir köyü yakınlarındaki kömür madeninde çalışan işçiler daha önce kapatılan bir galeriye girmiş ve burada soludukları yoğun miktardaki karbonmonoksit gazından zehirlenmişlerdi. Çalışma arkadaşlarının baygın bir şekilde bulduğu iki işçi ambulansla Tire Devlet Hastanesi'ne kaldırılmıştı.