GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
9 Haziran 2024 Pazar 08:16

Araştırmacı Yaldız öngörüsünü anlattı: İYİ Parti ile MHP ileride birleşebilir!

İntegral Araştırma Şirketi Koordinatörü, Gazeteci-Yazar Ümit Yaldız, “İYİ Parti, bence MHP ile birleşecek ve Dervişoğlu’na da burada önemli rol düşecek. Bahçeli görevi bıraktığında MHP ile İYİ Parti arasında buzlar erir. Zaten söylemler yakın” dedi.

EGEDESONSÖZ- İntegral Araştırma Şirketi Koordinatörü, Gazeteci-Yazar Ümit Yaldız, SonSöz TV’de katıldığı programda Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtladı.

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu’nun Türk siyasetinde önemli bir misyona sahip olacağını kaydeden Yaldız, “Dervişoğlu, CHP’nin İYİ Partili vekilleri ayarttığını söyledi. Değişim gerekli fakat değişimin sokakta da karşılığı olması lazım. Dervişoğlu, İzmir’in de iyi tanıdığı Ordulu bir siyasetçidir. 90’lı yıllarda İzmir’e geldi, 2003’te Bahçeli’ye rağmen il başkanı oldu. Uzun dönem o görevi sürdürdü. Çok etkili saha eylemleri oldu. ‘Ampulü söndür’ eylemleri yapmıştır il başkanlığı döneminde örneğin. Bahçeli ile uzak-yakın olduğu dönemleri oldu. Büyükşehir adaylığı sonrası milletvekili listesinde üçüncü sıraya konuldu. ‘Bu kuyudan çıkacağım’ dedi ve Bahçeli’ye kongrede rakip oldu. Sonra Akşener ile birlikte yürüdü. Hayatı ülkücülükle geçmiş bir isim oldu. İYİ Parti, bence MHP ile birleşecek ve Dervişoğlu’na da burada önemli rol düşecek. Bahçeli görevi bıraktığında MHP ile İYİ Parti arasında buzlar erir. Zaten söylemler yakın… Akşener partiyi merkez sağa oturmak istedi ancak başarısız oldu. Akşener, MHP’den gelmiştir ancak Doğru Yol döneminde bakanlık yaptı” dedi.

Ülkücü siyasetçi Yavuz Ağıralioğlu’nun yeni siyasi parti kurmak için girişimde bulunmasının hatırlatılması üzerine Yaldız, “milliyetçi cephede MHP, İYİ Parti, Zafer Partisi ve kısmen AK Parti milliyetçi cenahı etrafında tutuyor.  Türkiye’nin yeni bir partiye ihtiyacı olduğu hep söz edilir. Daha çok merkez sağ parti ihtiyacından söz edilir. Özellikle genç kuşağı içine çeken, gençliğin iletişim becerilerinden faydalanan bir yapı ortaya çıkar mı? Dervişoğlu çok MHP orjinli bir siyasetçi. Türk siyasetinde mutlaka Dervişoğlu’na görevler düşecektir. 36 vekili koruyabilirse, fark edilebilirse, partisini doğru konumlandırabilirse Türkiye’yi yönetebilecek kadroları var. Partinin kontrolü sağlayıp partisini Türk siyasetinin neresine konumlandıracağını belirlemesi gerekiyor. Eldekini tutmaya çalışıyor kendisi…” şeklinde konuştu.