GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
19 Eylül 2023 Salı 09:45

Araştırmacı Yaldız, ‘İzmir sonuçlarında da görmüyorum’ dedi: Özgür Özel’de lider kumaşı yok!

İntegral Araştırma Koordinatörü ve Gazeteci Ümit Yaldız, CHP’de yaşanan değişim tartışmaları ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Genel başkanlık için yola çıktığını duyuran Grup Başkanı ve Manisa Milletvekili Özgür Özel’in iyi bir siyasetçi olduğunu ancak yetersizliklerinin olduğunu belirten Yaldız, “Ben sayın Özgür Özel’de lider kumaşı görmüyorum. Özel bir futbol takımında kanat oyuncusu olabilir. Etkili konuşmaları var, mecliste iyi işler yapıyor. Özgür Özel denince akla ne geliyor? Manisa’da CHP yerel iktidarı aldı mı, Özgür Özel sebebiyle fazladan vekil alabildi mi CHP?" dedi.

EGEDESONSÖZ- İntegral Araştırma Koordinatörü ve Gazeteci Ümit Yaldız, SonSöz TV’de yayınlanan programda Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtladı. Programın gündeminde CHP’de başlayan genel başkanlık yarışı vardı.

Kılıçdaroğlu ve Özel’in grup başkanvekilliğinden gelmiş olduğunu kaydeden Yaldız, Ekrem İmamoğlu ile Özgür Özel’i karşılatırdı. Yaldız açıklamasında “Ben sayın Özgür Özel’de lider kumaşı görmüyorum. Özel bir futbol takımında kanat oyuncusu olabilir. Etkili konuşmaları var, mecliste iyi işler yapıyor. Halka inmiş bir lider kumaşı yok kendisinde. Biraz fıtrat, biraz yaradılıştan geliyor bu özellik... Özgür Özel’i İzmir’de yaptığım araştırmalarda çıkan sonuçlarda da lider olarak görmüyorum. İmamoğlu’nun var ama… Genel başkan kim olsun diye soralım İmamoğlu çıkar. Özel’in bir hikayesi yok ve o yüzden de proje oluyorsunuz. Türk siyasetinde lider olanların hep bir hikayesi vardır. İmamoğlu, ilçe başkanı olarak yola çıkıp AK Parti’nin elinden Beylikdüzü’nü alıp adından söz ettiriyor. İyi işler yapıyor, ardından Büyükşehir adayı olup iki kere başbakanlık yapmış birini yeniyor. O da güç zehirlenmesi de yaşıyor, ders aldı, alamadı bilemem. Özgür Özel denince akla ne geliyor? Özel, Manisa’da eczacılık yapmıştır. Manisa’nın hangi derdine ilaç olmuştur? Manisa’da CHP yerel iktidarı aldı mı, Özgür Özel sebebiyle fazladan vekil alabildi mi CHP? Mesele zor coğrafyadan çıkabilmek. İstanbul zor coğrafya değil miydi? İmamoğlu’nun lider olarak görülmesinin ardından başarı hikayesi var. Özgür Özel’de bu yok. Kendisi mutlaka takımda olmalı, partinin geleceğinde de olmalı. Ötesinde Özel’in başkanlığa çok yakıştırıldığına inanmıyorum CHP seçmeni nezdinde… Parti gençleşsin, mevcut gitsin, kim gelirse gelsin diyenler için aktör olabilir. Bence emanetçidir, öyle görüyorum” dedi.

DEĞİŞİM İSTEYENLER BİR SONRAKİ MAÇA ÖNCE BAŞLAMAK İSTİYORLAR
İzmir siyasetinden Özgür Özel’e gelen desteği yorumlayan Yaldız, “Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’yı Özgür Özel o göreve getirdi. Özgürcü O‘dur. Bu onun ahde vefası ile ilgilidir. Kendisini kutluyorum net ve delikanlı tutumundan dolayı… İzmir’deki diğer arkadaşların derdinin Özgür Özel olduğuna inanmıyorum. Kılıçdaroğlu 75 yaşında ve son dönemi. Bu kongreyi kazanır belediye başkanlarını yazar, bırakır. Milletvekillerinin 4 yıllık siyasi hayatları var. Her halükarda vekiller Kılıçdaroğlu sonrasını görecek. Özel’in çevresi yada İstanbul ekibinin tutumuna orta vadeli yatırım diyebiliriz buna. Orta vadede hisse senedi bu… Kılıçdaroğlu dönemi onlar için bitti. Kral öldü, yaşasın yeni kral deniyor. Bu çarkıfelek dönecek. Kılıçdaroğlu sonrasında kimin önünde kalacak konusu var. Değişim isteyenler bir sonraki maça önce başlamak istiyorlar. Stratejik hamle bu. Bu tamamen onlar için siyasi ömürlerini uzatacak hamleydi. Grup başkanı Murat Bakan olsaydı bu tavrı alır mıydı bilmiyorum yada Kılıçdaroğlu’nun siyasi ömrünün 5 yıl uzayacağı yönünde kanaat oluşsa Deniz Yücel, sosyal medyadan Özgür Özel’i like’lar mıydı bilmiyorum?