GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
16 Ocak 2024 Salı 09:56

Araştırmacı Yaldız'dan büyükşehir yorumu: İthal aday yerine Soyer ile devam edilmeli!

Gazeteci, Araştırmacı ve BİR TV Genel Müdürü Ümit Yaldız, “Bir kere süreci kötü yönetti CHP…. Soyer siyasi bir mağdur haline getirildi. Soyer aday yapıldığı zaman ne diyecek? Bu kez 9 aday yıkılmış olacak. Soyer'in uluslararası desteği olduğunu biliyoruz. CHP Genel Merkezi'ne baskı lobilerinin çalıştığını biliyoruz. Tunç Bey’in kentte de bir karşılığı var. Belki bu hafta açıklanırsa toparlanabilir ancak süreç CHP ve Soyer açısından handikaplı olmaya devam ediyor. Gökce ve Böke gibi ithal adaylardansa tabii ki Soyer göreve devam etmeli” dedi.

EGEDESONSÖZ- Gazeteci, Araştırmacı ve BİR TV Genel Müdürü Ümit Yaldız, SonSöz TV’de katıldığı programda Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtladı.

Programın gündeminde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yerel seçimde yeniden aday yapılıp yapılmayacağı konusu vardı.

SOYER İÇİN DURUM PSİKOLOJİK AÇIDAN DA KALDIRILABİLİR DEĞİL
Soyer’in adaylıkla ile ilgili sürecinin doğru yönetilmediğini belirten Yaldız, “Özel, ince eleyip sık dokuyoruz, anket yapacağız’ dedi. ‘İstanbul, Ankara, Aydın belediye başkanlarımız başarılı diğerlerinde anket yapacağım’ dedi ve diğerlerini başarısız ilan etti. Talihsiz başladı. Ben anket firması sahibiyim. İzmir Büyükşehir ölçeğindeki bir anketin 3 bin kişilik olduğunu farz edelim. Bu anketi 3 günde yapıp, 4'üncü gün her türlü detayları ile masanıza koyacak birçok firma var. 2 ayda 40 anket yapılır. Sonuçlar tatmin etmediyse çağırırsın belediye başkanını ‘memnuniyet oranınız şu, kurultayda karşımdaydınız ancak bununla alakası yok, teşekkür ederiz, aday değilsiniz’ diyebilirsiniz. Bir taraftan da Soyer'in kapısı hep açık tutuluyor. Bu psikolojik açıdan da kaldırılabilir değil. Kentin sadece siyasal sağlığına değil başkanın kendi sağlığına da zarar verir bu durum. Bu kentte bir belediye başkanın seçim sürecinden 3 ay sonra hayatını kaybetti. Bunlar şaka değil” şeklinde konuştu.

GÖKCE VE BÖKE GİBİ İTHAL ADAYLARDANSA TABİİ Kİ SOYER GÖREVE DEVAM ETMELİ
Yaldız şunları söyledi:

Tunç Soyer ilk dönemini yaşıyor. Handikap sürece rağmen birçok iş yaptı. Ancak bir şeyler yapmak CHP'de yetmiyor. Kurt kuzuyu yemeye karar vermesin diye bir söz var. Siz Soyer'i yemeye karar verdiyseniz... Bir kere süreci kötü yönetti CHP…. Soyer siyasi bir mağdur haline getirildi. Soyer aday yapıldığı zaman ne diyecek? Bu kez 9 aday yıkılmış olacak. Soyer'in uluslararası desteği olduğunu biliyoruz. CHP Genel Merkezi'ne baskı lobilerinin çalıştığını biliyoruz. Tunç Bey’in kentte de bir karşılığı var. Belki bu hafta açıklanırsa toparlanabilir ancak süreç CHP ve Soyer açısından handikaplı olmaya devam ediyor. Gökce ve Böke gibi ithal adaylardansa tabii ki Soyer göreve devam etmeli. Yerel adaylar var. Kentte karşılığı olanlar var. Soyer’den sonra Olgun Atila'nın ismi geliyor. Tacettin Bayır ile başkanlığı yapmış milletvekilliği yapmış biri. Musa Çam örgütün sevdiği 30 ilçede olan bir isim. Atila Sertel... Tüm bunları silip Böke ve Gökce demek... Örgütün sesini dinleyip, sokağı dinleyeceği deyip 3-5 lobi örgütüne teslim ederse kenti Hamza Dağ tahminlerin çok ötesinde oy alacaktır”