GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
30 Kasım 2023 Perşembe 17:37

Araştırmacı Yaldız’dan adaylık yorumu: Koku sorunu çözülmeseydi Soyer masada olmazdı!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in körfez temizliği ve koku sorununda başarılı bir grafik çizdiğini dile getiren Araştırmacı Yaldız “Tunç Soyer koku sorununu çözememiş olsaydı şimdi masanın hiç bir yerinde olamazdı” dedi.

EGEDESONSÖZ- İntegral Araştırma Koordinatörü ve Gazeteci Ümit Yaldız, SonSöz TV’de katıldığı programda Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtladı. Programın gündemlerinden biri de bir dönem İzmir’de tartışmalara neden olan koku sorunu idi.

Araştırmacı Yaldız, yaptıkları saha çalışmalarına göre Başkan Soyer’in Körfez temizliği ve koku konusunda yaptığı çalışmalar İzmirliler tarafından başarılı bulunduğunu ifade etti.

‘MASANIN HİÇ BİR YERİNDE OLMAZDI’
Koku sorununu bu yıl yaşanmadığını belirten Araştırmacı Yaldız “Tunç Soyer koku sorununu çözememiş olsaydı şimdi masanın hiç bir yerinde olamazdı. Bence Tunç Soyer hala masanın güçlü bir adayı durumunda. Koku sorununu öyle ya da böyle bertaraf ettiler. Körfez dışı sorunların yanında kanalizasyon sorunları devam ediyor. Son dönemde bizi uykularımızdan eden koku sorununu bu yıl yaşamadık. İzmir Büyükşehir Belediyesi bu sebepten dolayı kutlarım. “ dedi.

‘SEÇMENE YANSIYACAKTIR’
Körfezle ilgili yapılan çalışmaların sonuçlarının seçmene de yansıyacağını ifade eden Araştırmacı Yaldız “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bile grup toplantısı konuşmasında koku sorununu dile getiriyordu. Koku sorununu AK Parti bu yıl pek dile getirmedi. Tunç Soyer hala masadaysa koku sorunun bertaraf etmesinden kaynaklıdır.” diye konuştu.

‘SOYER ÇOK GÜÇSÜZ DE DEĞİL’
‘CHP’de çok aday konuşuluyor birçok isim var. Genel olarak Tunç Soyer’in durumu belirsiz. 3 belediye için Özgür Özel sahip çıktı? İzmir hala bir muallaklık söz konusu CHP diğer iller için anket yapacağız dedi. Sizin düşünceleriniz nelerdir?’ sorusunu da yanıtlayan Yaldız “

MUHALEFETİN POLONYA TEPKİSİ: ORANTISIZ ELEŞTİRİ
Yaşanan deniz taşkınının ardından Başkan Soyer’in Polonya’ya gitmesine yönelik muhalefet kanadından gelen tepkileri ‘orantısız eleştiri’ olarak yorumlayan Araştırmacı Yaldız “Türkiye’de iklim değişiyor. Artık buna önlem alınmalı, iklim bunu bize yıllardır söylüyor. Deniz ilk defa kabarmıyor. Daha önceden de kabardı. Ama bu kez Kıbrıs Şehitleri’ne kadar geldi. Belki yarın Basmane’ye kadar gelecek. Buna göre adımlar atılması lazım. Ben orantısız bir eleştiri olduğunu düşüyorum. Körfez’e şu an İzmir Büyükşehir Belediyesi bir çivi çakmaya kalksa 10 bakanlıktan izin alması gerekiyor. Ülke içerisinde son dönemde çok büyük bir kutuplaşma söz konusu, bizim artık beraber hareket etmeye ihtiyacımız var. Bu beraberlik son dönemde kaybedilmiş durumda. Bu ayrıştırıcı siyaseti bir kenara bırakıp birlikte hareket edilmesi lazım.” ifadelerini kullandı.