GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
16 Ekim 2023 Pazartesi 12:40

Aradaki fiyat 4 kat… Vatandaşa 'tezgah' kazığı!

Ege Bölgesi Gırgır Balıkçıları Derneği Başkanı Mehmet Aksoy, balık tezgahı esnafına uyarıda bulunarak, “Bizden 200- 300 TL’ye aldıkları balığın kasasını Bin 200 TL’ye kadar satıyorlar. Yüzde 15- 20 koymak yerine yüzde 200 zam koyarak satıyorlar. Bizden aldıklarını pahalıya satmasınlar” dedi.

Diren ÇELİK/EGEDESONSÖZ- 1 Eylül’de av yasağının sona ermesiyle Ege Denizi’nde sardalya bolluğu yaşanıyor. ‘Orta direk’ in en çok tükettiği sardalyanın kilosu ise 50-60 TL arasında değişiyor.

Egedesonsöz’e değerlendirmelerde bulunan Ege Bölgesi Gırgır Balıkçıları Derneği Başkanı Mehmet Aksoy, sokaklarda balık satan esnafın halka fahiş fiyata balık sattığını ifade etti.

Geçtiğimiz aylarda Gırgır Derneği’nin avcılık yasağı getirmesini balık satan esnafın yanlış değerlendirdiğini kaydeden Aksoy, “Avcılık yasağını getirdiğimizde son satıcılar bunu yanlış anladı. Kendimiz için değil halkın ucuza balık yemesi için bu kararı aldık. Bizden 200- 300 TL’ye aldıkları balığın kasasını Bin 200 TL’ye kadar satıyorlar. Yüzde 15- 20 koymak yerine yüzde 200 zam koyarak satıyorlar. Bizden aldıklarını pahalıya satmasınlar” dedi.

Ege Denizi’nde sardalya bolluğu olduğunu kaydeden Aksoy, “Kilosu 50-60 TL’den satılıyor. Vatandaş bu sene ucuz balık yiyebilecek. Ege’de restoranlarda sardalya yenmiyor. Vatandaşlar özellikle ilkokul çağındaki çocuklara fiziki ve beyin gelişimi için anne sütü ile eşdeğer olan sardalya yedirmeli” diye konuştu.

Aksoy son olarak, kış aylarının gelmesiyle hamsi bolluğu yaşanacağını da aktardı.