GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
İş Dünyası
12 Haziran 2017 Pazartesi 10:46

Antep’in hamamları İzmir’e geliyor: Balçova'ya dev rakip!

Gaziantep menşeli Yaşar Grup, İzmir’in Çeşme ilçesinde termal otel ve kür merkezi için kolları sıvadı. Balçova Termal’i tercih eden Norveç’in iptal kararıyla Çeşme’nin alternatif olma fırsatı doğdu.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - Türkiye’nin referandum sürecinde AB ülkeleriyle yaşadığı gerilim sonrası İzmir’de sekteye uğrayan sağlık turizmi için yeni bir adım atılıyor.

Norveç Sağlık Bakanlığı’nın uzun yıllardır İzmir Valiliği’ne bağlı olarak faaliyet gösteren Balçova Termal Tesisleri’ne sağlık sorunları tedavisi amacıyla gönderdiği turistlerin işlemlerini geçtiğimiz Mart ayında askıya almasının ardından Çeşme’de kür merkezi kurulmasının hazırlığı başladı.

Alaçatı’ya kazandırdığı ve işletmesini Alkoçlar’ın yürüttüğü Alaçatı Exclusive Hotel’den sonra Çeşme Dalyan bölgesine de lüks termal otel inşaatı için kolları sıvayan Gaziantepli işadamı Yaşar Çılkiz sağlık turizmi için kentte alternatif fırsatı oluşturmayı amaçlıyor.

Türkiye’nin ilk özel kağıt fabrikasını kurarak iş hayatına atılan, zamanla masura, ambalaj, geri dönüşüm, sağlık ve turizm alanlarına da giren ve ‘Alaçatı sevdalısı’ olarak tanınan Çılkiz jeotermal otel ve kür merkezini Dalyan Mahallesi’nde hayata geçirecek.

52 MİLYON 700 BİN TL’LİK YATIRIM
Projenin maliyeti 52 milyon 700 bin olarak belirlenirken, otelin 200 odası ve 420 yatak kapasitesi olacağı öğrenildi. Otel ve kür merkezi tesisinde ayrıca kat ofisleri, temizlik odaları, eşya depoları, hamam, sauna, kapalı ve açık yüzme havuzu, vitamin bar, market, sağlık termal tesisleri yer alacak. Kongre salonu ve eğlence mekanlarının yapılmasının da tasarlandığı belirtildi.  Toplam arazi alanının 13 bin 755 metrekare ve tesis kapalı alanının ise 6 bin 189 metrekare olduğu ifade edildi.

2023’E KADAR DÜNYANIN EN BÜYÜĞÜ OLMASI HEDEFLENİYOR!
Türkiye’ de jeotermal kaynakların tespiti ve termal kaynakların kullanımına yönelik olarak İzmir ve Ege Bölgesi’nin belirli kesimlerinde çalışmalar sürdürülmekte olup, Kültür ve Turizm Bakanlığının Termal Turizm Ana Planı kapsamında, Türkiye’nin 2023 yılına kadar termal yatak kapasitesinin arttırılarak dünyanın en büyük sağlık ve termal destinasyonda olması planlanmaktadır. Bu kapsamda projeye konu alan faaliyetin konumu açısından termal kaynaklar ile bu termal kaynakların fiziki, kimyasal yapısı ve kullanılabilirliği ile hali hazırda potansiyel bir kaynak durumundadır" ifadeleri yer aldı.