GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ege
13 Ocak 2016 Çarşamba 12:37

Anne ve bebeği mantardan zehirlendi

Aydın'ın İncirliova İlçesi'nde, mantar yemeğini yedikten sonra fenalaşan 17 yaşındaki Nejla Sözer ile emzirdiği bebeği 1 yaşındaki Gürcan Durmuş, hastanede tedaviye alındı.

Olay, dün saat 17.30 sıralarında, Acarlar Mahallesi'nde meydana geldi. Pazarcılık yapan anneanne Dilek Sözer, geçen pazar günü, Acarlar Semt Pazarı'ndan aldığı kültür mantarını akşam yemeği için pişirdi. Ancak acı bir tat geldiğini gerekçesiyle beğenmeyen anneanne Sözer, bu yemeği yemedi. Kızı Nejla Sözer ise mantar yemeğini yedi.

Yaklaşık 5 ay önce nikahsız birlikte yaşadığı Gökhan Durmuş'tan ayrılan Nejla Sözer, yemekten sonra bebeği 1 yaşındaki Gürcan Durmuş'u emzirdi. Kısa bir süre sonra anne Nejla Sözer ile Gürcan bebek fenalaştı. Kızının ve torunun halini gören Dilek Sözer, telefonla sağlık ekiplerini arayarak yardım istedi. İhbar üzerine eve gelen acil yardım ekipleri, anne ve bebeğini ambulansla Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Hastanesi'ne kaldırdı. Nejla Sözer'in midesi yıkandı. Tedaviye başlanılan anne ve bebeği, gözlem altına alındı. Hayati tehlikelerinin bulunmadığı belirtildi. Yapılan incelemede anne ve bebeğinin mantardan zehirlendiği belirlendi. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.(dha)