GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
8 Şubat 2021 Pazartesi 12:02

Ankara zirvesi umut verdi: Lokantacıların dosyası yarın, Erdoğan'da

Türkiye Lokantacılar Federasyonu Başkanı Aykut Yenice, AK Parti STK'lardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu'na esnafın sorunlarını ve çözüm önerilerini içeren bir dosya verdi. Sarıeroğlu'nun,  salı günü yapılacak MKYK toplantısında dosyayı Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunacağını bildirmesi, esnafı umutlandırdı.

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ -  Covid 19 salgınından en çok mağdur olan esnaf kesimi durumundaki lokantacılar, yaşadıkları sıkıntıların çözümü için girişimlerde bulunmaya devam ediyor. Türkiye Lokantacılar Federasyonu Başkanı Aykut Yenice, Yönetim Kurulu üyesi Metin Taylancı ile birlikte, AK Parti'nin STK'lardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, eski Çalışma Bakanı Jülide Sarıeroğlu'nu ziyaret etti, sektörün sorunlarını, çözüm önerilerini ve beklentilerini içeren dosya verdi.

CUMHURBAŞKANI'NDAN RANDEVU TALEP ETTİ
Jülide Sarıeroğlu ile yaptıkları görüşmenin son derece faydalı geçtiğini belirten Aykut Yenice, "Jülide Hanım, salı günü yapılacak MKYK toplantısında konuyu Cumhurbaşkanı 'na aktaracağını, dosyayı vereceğini söyledi. Bu gelişme, bizi heyecanlandırdı, umutlandırdı" dedi.

Erteleme söz konusu olmadığı takdirde yarın yapılacak MKYK toplantısında lokantacı esnafının sorunlarının gündeme gelmesini beklediklerini belirten Aykut Yenice, şu bilgileri verdi:

"Lokantaların açılması için esnaf olarak yapmamız gereken ne varsa, yapmaya hazırız. Artık kepenkler kalksın, ışıklarımız yansın istiyoruz. Sigortaların ertelenmesi, desteklemenin artması gibi taleplerimiz oldu. Ayrıca Sayın Cumhurbaşkanınız Recep Tayyip Erdoğan'dan randevu talebinde bulunduk. Jülide Hanım, bu konuda da bize yardımcı olacağını söyledi. Lokantacı esnafının artık dayanacak gücü kalmadı. Paket servisiyle bu çark dönmüyor. Artık esnafımızın yüzünü güldürecek, umutlandıracak kararlar bekliyoruz."