GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
24 Kasım 2020 Salı 14:09

Ankara'dan Çiğli sahili için önemli karar!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İzmir'in Çiğli ilçesine sınırları içerisinde yer alan Çamaltı Tuzlası bölgesi için hazırlanan 'Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı Değişikliği'nin, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 109'ncu maddesine göre onaylandığı açıklandı.

EGEDESONSÖZ- İzmir'in en önemli sahil şeritleri arasında yer alan Çiğli ilçesi sınırları içerisinde yer alan Çamaltı Tuzlası bölgesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı önemli bir adım attı. Alan için hazırlanan 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı Değişikliği Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 109'ncu maddesi uyarınca onaylandı.

Onaylı planlar ve plan açıklama raporu 24 Kasım itibari ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü zemin kat ilan panosunda ve internet sayfasında 1 ay süreyle askıya çıkartılırken, eş zamanlı olarak İzmir Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce de ilan edildi. 

Alınan karar da şu ifadelere yer verildi: "İzmir İli, Çiğli İlçesi,Sasalı ve Kaklıç Mahalleleri sınırları içerisinde  kalan  Çamaltı  Tuzlası  bölgesi  için    hazırlanan  1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı Değişikliği, Bakanlık Makamının 20.10.2020 tarih ve 221966 sayılı Olur'u ile 1 sayılı Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 109. maddesi uyarınca onaylanmıştır"