GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
22 Ocak 2018 Pazartesi 17:11

Ankara'daki İzmir zirvesine Bakanlar Kurulu rötarı!

Başbakan Binali Yıldırım kongre takvimi henüz netleşmeyen İzmir teşkilatının durumunu belirlemek için milletvekillerini toplantıya çağırmıştı. Toplantı ileri bir tarihe ertelendi

EGEDESONSÖZ- Kongre süreci devam eden AK Parti’de birçok ilde değişim rüzgarı eserken İstanbul, Ankara ve İzmir ile ilgili yoğun çalışmalar sürüyor. Aralarında büyük şehirlerin de olduğu liste üzerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan partinin genel başkanı sıfatıyla da bizzat çalışıyor. Başbakan Binali Yıldırım, Teşkilatlanmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş’ın da verdiği raporlarla şekillenen yeni yönetim anlayışı önümüzdeki günlerde geriye kalan illere yansıyacak.

Partide, kongre takvimi açıklanmayan iller arasında bulunan İzmir’de yeni bir hareketlilik başladı. Ülke gündeminin yoğun temposu içinde Başbakan Binali Yıldırım İzmir’i değerlendirmek için milletvekillerini toplantıya çağırdı. Yıldırım’ın, İzmir ekibi ile birlikte teşkilatın durumunu masaya yatırması bekleniyordu. Fakat, Bakanlar Kurulu’nun uzaması üzerine toplantı ileri bir tarihe ertelendi. Partide, İl Başkanı Bülent Delican’ın durumunun tam olarak netleşmediği ifade edilirken son kararın da Erdoğan tarafından verileceği dile getiriliyor.

İSİMLER MASADA
Uzun süredir parti kulislerinde göreve talip olan isimler içinde birçok kişi konuşuluyor. Eski Milletvekilleri Aydın Şengül, Ali Aşlık, Nesrin Ulema gibi deneyimli partililerin dışında Konak İlçe Başkanı Temel Yıldırım, Bayraklı İlçe Başkanı Özgür Hızal ve Seferihisar İlçe Başkanı Hamit Nişancı’nın da masada olduğu öğrenildi. Partide, Aliağa eski Belediye Başkanı Tansu Kaya da alternatif isimler arasında yer alıyor. Erdoğan’ın İzmir milletvekili olması nedeniyle ve kenti yakından tanıması dolayısıyla Başbakan Yıldırım ile birlikte Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ’ın da görüşlerine önem vereceği konuşuluyor.

Öte yandan partinin, teşkilat bazlı anket ve kamuoyu yoklamaları ve parti üyeleri üzerinden nabız ölçüm çalışmaları da değerlendirme kriterleri arasında yer alıyor.