GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
12 Eylül 2024 Perşembe 19:41

Ankara'da Körfez zirvesi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ile AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı'yı kabul etti.

Bakan Murat Kurum, ziyarete ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Tugay ve Saygılı'yı bakanlıkta kabul ettiğini belirtti.

Görüşmede, İzmir Körfezi için geçen hafta İzmir'de bilim insanları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle yaptıkları önemli toplantının sonuçlarını ele aldıklarını ifade eden Kurum, şunları kaydetti:

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Cemil Tugay ve AK Parti İzmir İl Başkanı Sayın Bilal Saygılı’yı bakanlığımızda kabul ettik.

Can çekişen İzmir Körfezi için geçtiğimiz hafta İzmir’de, bilim insanları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle yaptığımız önemli toplantının sonuçlarını ele aldık. 

Bakanlığımızın ve bilim insanlarımızın tespitlerini değerlendirdik. Yerel yönetimlerin bu konudaki sorumluluğunu hatırlattık.

Bilim insanlarımız, İzmir Körfezi’nin temizlenmesi için yerel yönetimlerimizin uygulayacağı yol haritasını çıkarıyor. Bakanlık olarak yerel yönetimlerle istişare ederken, atılması gereken adımların da takipçisi olacağız.

BAŞKAN TUGAY: BAKANLIĞIMIZDAN BEKLENTİLERİ DİLE GETİRDİK
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay da görüşme ile ilgil sosyal medya hesaplarından şu paylaşımı yaptı:

Bugün Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Sayın Murat Kurum’la görüştük. Toplantıya; AK Parti İzmir İl Başkanı Sayın Bilal Saygılı, Bakan Yardımcısı Sayın Fatma Varank ve Çevre Yönetimi Genel Müdürü Sayın Fatih Turan da eşlik etti. 

Görüşmemizin ağırlıklı konu başlığı İzmir Körfezi’nde son haftalarda yaşadığımız çevre sorunları oldu. Büyükşehir Belediyemizin ve Bakanlığımızın yapması gerekenleri masaya yatırdık. Belediye olarak bakanlığımızdan beklentilerimizi dile getirdik.

Yaşanan durumla ilgili olarak yaptığımız karşılıklı durum değerlendirmesinde, bakanlık yetkilileri, bilim insanlarımız ve  belediyemizin  ortak yürüteceği bir süreçte kurumlar arası işbirliği ile çizilecek yol haritasını özenle takip etme konusunda bir fikir birliği ortaya çıktı.

Sayın bakanımızın konuya güven verici bir duyarlıkla yaklaştığını görmekten büyük bir memnuniyet duyduğumu ifade etmek isterim. Ayrıca; AK Parti İzmir İl Başkanı Sayın Bilal Saygılı'ya bu süreçte ortaya koyduğu sağduyu ve katkıdan dolayı teşekkür ediyorum.

İzmir’in sorunlarını çözmek için ilgili tüm kurumlarımızla işbirliği ve ortak çözüm arayışımız devam edecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak sorunların çözümü için her zaman üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz.

AK PARTİLİ SAYGILI'DAN BAKAN KURUM'A TEŞEKKÜR
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı da görüşme sonrası şu paylaşımı yaptı: 

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yetki ve sorumluluk alanında kalan, ama yıllardır İzmir Büyükşehir Belediyesi yönetimleri tarafından ihmal edilen Körfez’deki çevre kirliliği ve altyapı gibi önemli başlıklarla ilgili Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum’u, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Cemil Tugay’la ziyaret ettik. Sayın Cumhurbaşkanımızın veciz ifadesiyle siyaseti sorunlu değil sorumlu bir anlayışla yapmaya AK Parti ailesi olarak devam ediyoruz. İlk andan itibaren sürece olumlu yaklaşan, nazik kabulü ve kıymetli destekleriyle #Birlikteyizİzmir diyen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum’a güzel İzmir’imiz adına şükranlarımı arz ediyorum.