GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
2 Ağustos 2023 Çarşamba 17:47

Ankara'da Kemeraltı zirvesi!

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde yer alan Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nın UNESCO Daimi Listesi'ne alınması başlatılan çalışmalar sürerken İzmir'den bir heyet Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy’u ziyaret etti.

EGEDESONSÖZ - Tarihi Kemeraltı Çarşısı, Basmane, Kadifekale ve çevresi 2020 yılında UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesine girmiş ancak Kemeraltı geçen yılki değerlendirmelerde elenmişti. 

Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nın UNESCO Daimi Listesi'ne alınması başlatılan çalışmalar kapsamında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Sayın Hamza Dağ, İzmir Valisi Sayın Yavuz Selim Köşger, AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Tunç Soyer ve İzmir Tarihi Kemeraltı Gayrimenkul Yatırım Fonu (TARKEM) heyeti Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy’u ziyaret etti. Ziyaretten Kemerlatı'nın UNESCO Daimi Listesi'ne girebilmesi yapılabilecek çalışmalar ele alındı. 

Ziyaretle ilgili sosyal medya hesaplarından açıklama AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı şunları söyledi:

İzmir’in her nefesi ve her karışı için; defalarca yollara düşmüştük; bugün yine düştük…

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde yer alan Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nın UNESCO Daimi Listesi'ne alınması çalışmalarına desteğimiz sürüyor.

Genel Başkan Yardımcımız Sayın Hamza Dağ, İzmir Valisi Sayın Yavuz Selim Köşger, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Tunç Soyer ve İzmir Tarihi Kemeraltı Gayrimenkul Yatırım Fonu (TARKEM) heyetiyle birlikte Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy’u ziyaret ettik.

“İzmir’i kalkındıracak, İzmirli hemşerilerimizin yüzünü güldürecek her işte taşın altına elimizi koyarız” demiştik… Özünde ‘Millete Hizmet’ olan, vatandaşların ve şehirlerin mutluluğu için çalışan bir siyasi anlayışın temsilcileri olarak yolumuza devam edeceğiz.