GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
27 Temmuz 2017 Perşembe 13:14

Ankara’da Karabağlar zirvesi: Bakan'dan ilk talimat İzmir için!

AK Parti İzmir Milletvekili Kalkan, Karabağlar’da spor tesisi ve kompleksi için gerekli girişimleri yaptıklarını belirtirken, Gençlik ve Spor Bakanı Bak’ın direk talimat verdiğini aktardı. Kalkan, “İlçemizde kentsel dönüşüm olduğu için daha kolay spor alanı açılabiliyor. Bunun sözünü aldık” dedi.

EGEDESONSÖZ - AK Parti İzmir Milletvekili Necip Kalkan ve Karabağlar Kaymakamı Mehmet Sadık Tunç, kabine değişikliğinin ardından göreve yeni gelen Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ı ziyaret etti.

Vekil Kalkan ve Kaymakam Tunç, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) gerçekleşen buluşmada ilçede yapılmasını talep ettikleri spor tesisleriyle ilgili Bakan Bak’a bilgi verdi.

BAKAN DİREK TALİMAT VERDİ!
Egedesonsöz’e konuşan Kalkan, “480 bin nüfuslu Karabağlar’da bugüne kadar yapılmış bir spor kompleksi yok. Bu konuyla ilgili yatırım yapmak amacıyla görüştük. Daha önceden hazırladığımız dosyadaki yerler hakkında bilgi verdik. Bugün yatırımlardan sorumlu genel müdürün yanına gideceğiz. Karabağlar’a yapılacak spor yatırımlarını görüşeceğiz. Bakanımız direk talimat verdi. Öncelikle bu alanın oluşması gerekiyor. İlçemizde kentsel dönüşüm olduğu için daha kolay spor alanı açılabiliyor. Bunun sözünü aldık. Kentsel dönüşüme tabi olan bölgelerde spor kompleksi yaratılacak” açıklamasını yaptı.  

KARABAĞLAR BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ!
Bakan Bak’ın ise, “Karabağlar bizim hükümetimiz için çok önemli. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız, TOKİ, İller Bankası ile birlikte yapmış olduğu kentsel dönüşüm projesinin temelini atarak startını da vermiştik. Biz de Spor Bakanlığı olarak Karabağlar’ın gelişimi için gerekli girişimlerde bulunacağız. Karabağlar’ı spor komplekslerine kavuşturacağız” dediği öğrenildi.