GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
27 Ekim 2020 Salı 18:00

Ankara'da İnciraltı zirvesi!

Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü Mehmet Ali Kahraman'la görüşen Başkan Karabulut, "Bakanlığımızdan planlamanın sağlık turizmi odaklı, kentin faydasına ve gökdelen imarsız olması yönünde talepte bulunduk" dedi. Karabulut ayrıca, Kahraman'ın, İzmir Büyükşehir ve Balçova belediyesi bürokratlarının görüş bildirdiğini ve mutabık kaldıklarını söylediğini bildirdi.

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - İnciraltı Gelişim Derneği Başkanı Tayfun Karabulut, İnciraltı ve Bahçelerarası toprak sahiplerinin, İnciraltı planlamasıyla ilgili görüş ve önerilerini iletmek üzere Ankara'daydı. Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü Mehmet Ali Kahraman ile görüşen Karabulut, "Geçen hafta İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Balçova Belediyesi bürokratlarının, bakanlık ziyaretlerinde görüşleri alınmıştı. Şimdi de İnciraltı Gelişim Derneği olarak biz de tüm toprak sahiplerimiz adına görüş ve önerilerimizi ilettik" dedi. Genel Müdür Kahraman'ın, Büyükşehir ve Balçova'nın olumlu görüşler bildirdiğini, İnciraltı'nın doğru bir planlamayla İzmir'e kazandırılacağını ifade ettiğini belirten Tayfun Karabulut, "Genel müdürümüz, iki belediyeyle de mutabık kaldıklarını belirttiler. İzmirlilerin rantabl kullanamadığı alanların, İnciraltı planlamasıyla kente kazandırılması için ellerinden geleni yapacaklarını söylediler. Ankara'dan olumlu izlenimlerle ayrılıyorum" diye konuştu.

İNCİRALTI, KENTE ÇOK ŞEY KAZANDIRACAK

Yüzde 99'u şahıs mülkiyetinde olan İnciraltı'nda hak sahiplerinin görüşlerinin bu süreçte önemli olduğuna dikkat çeken Tayfun Karabulut, "Bugüne kadar hiçbir şart sunmayan, topraklarını koruyarak sabırla planlama bekleyen bizler, bakanlığımızdan, sağlık turizmi odaklı, kentin faydasına, gökdelen imarsız ama bir an önce katılımcı bir plan hazırlanmasını istedik" açıklamasında bulundu. 4.5 milyon nüfusa sahip İzmir'in, İnciraltı Kent Ormanı gibi yeni büyük yeşil alanlara, nitelikli istihdam yaratacak yatırımlara ihtiyacı olduğunu belirten Karabulut, şunları söyledi:

"Tüm bunların yanı sıra, İzmir'in sağlık turizminde sıçrama yapabilmesi, ancak İnciraltı'nın planlanmasıyla mümkün olabilir. Bir an önce planlamasının yapılmasını bekliyoruz. Daha fazla bekleyecek gücümüz kalmadı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın hassasiyetle ve  hızla planlama çalışmalarını sürdürdükleri gördüm. Katılımcı bir planlama için şehrimize yapacakları ziyaret ve toplantılarla da görüş ve önerileri almaya devam edecekler. Bakanlığımızın önceliğinin, şehrimize yakışır,  yepyeni  nitelikli yeşil alanlar kazandırmak olduğunu biliyoruz. Umarım açılacak yeni yeşil alanlarla, bugüne kadar İnciraltı’nın planlanmasını geciktiren veya engelleyenler de,  bu şehre ve İzmirlilere ne kadar kötülük yaptıklarını artık  anlayacaklardır."

Büyükşehir ve Balçova'nın olumlu görüşler bildirdiğini söyledi. İnciraltınının planlanmasıyla, bugün İzmirlilerin kullanamadığı alanların, kente kazandırılacağını söyledi.

HERKES İÇİN SAĞLIK TEMASINA UYGUN BİR PLANLAMA

İzmir’in, altyapısı ve EXPO adaylığında dünyaya sunduğu” Herkes için Sağlık” temasına uygun değerde bir sağlık turizmine sahip olabileceğinin altını çizen Karabulut, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın planlama çalışması var. Bu plan bitip , hayata geçtiğinde İzmirimiz, artık sadece gökdelen yatırımcısı çeken bir şehir imajından kurtularak, turizmde hak ettiği değeri alacağına inanıyoruz.  Düğünümüz, İzmir’in düğünüdür, İzmirlilerin düğünüdür. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ile bizlere çifte bayram yaşatan başta her zaman her an şükran ve minnetle andığımız ülkemizin kurucusu , Mustafa Kemal Atatürk'e ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a çok teşekkür ederiz. "