GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
İş Dünyası
18 Kasım 2021 Perşembe 16:34

Ankara’da ekonomi zirvesi... Gündem Lojistik Köy

Hükümetin İzmir’e yönelik açıkladığı 35 proje arasında yer alan Kemalpaşa Lojistik Köyü’nün daha etkin kullanılmasına olanak tanıyan tır gümrüğünün bölgeye taşınması konusu Ankara’da masaya yatırıldı. İzmir’de bulunan ekonomi ve iş dünyası temsilcileriyle siyasiler AK Parti Genel Başkanvekili İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’ı ziyaret etti.

EGEDESONSÖZ- Hükümetin 2011 yılında açıkladığı 35 proje arasında yer alan ve çalışmaları devam eden Kemalpaşa Lojistik Köyü’nün etkili kullanılması ve günümüz koşullarında güncellenmesine yönelik çalışmalar sürüyor. Gümrük ve Ticaret Bakanı Mehmet Muş’un İzmir ziyaretinde gündeme gelen Alsancak Tır Gümrüğü’nün lojistik köyün içine taşınması ve burada faaliyet göstermesine yönelik hazırlanan projede önemli bir aşama kaydedildi.

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger başkanlığındaki ekip Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı döneminde projeyi ortaya koyan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’a sundu. Toplantıya, Milletvekilleri Mahmut Atilla Kaya, Necip Nasır, Cemal Bekle, Ceyda Bölünmez Çankırı, Alpay Özalan, İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener, EBSO Başkanı Ender Yorgancılar, Elmas Grup Lojistik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve İZTO Başkanvekili Cemal Elmasoğlu ile İşadamı Aziz Demir Katıldı.

Yıldırım’ın görüş ve düşüncelerinin alındığı  ve projenin sunumunun yapıldığı toplantıda, gümrükleme işleriyle tırların trafikteki durumunu da büyük oranda etkiyecek olan lojistik köyündeki bu projenin yürütülmesi için bir şirket kurulması kararı alındı. İzmir merkezli kurulacak yapılanmada odalar ve borsaların da görev alacağı ifade edildi.

Öte yandan İZTO Başkanı Özgener geçtiğimiz haftalarda Bakan Muş’un İzmir ziyaretinde yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullanmıştı:

“Odamız, Ege Bölgesi Sanayi Odası, İzmir Ticaret Borsası ile Ege İhracatçı Birlikleri tarafından işletilmesi ve yönetilmesi talebimizi size iletmiştik. Önerimizi olumlu değerlendirdiğiniz, TIR Gümrüğü’nün Kemalpaşa Lojistik Köyü içinde yer alabileceğini söylediğiniz ve bununla ilgili olarak Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız ile görüşmemiz hususunda bizi yönlendirdiğiniz için teşekkür ederiz. İki faaliyetin aynı alanda olması ve bununla ilgili meslek örgütlerinin yönetimi ve işletimine talip olmasını da oldukça olumlu karşılamanızdan dolayı memnuniyet duyuyoruz. İzmir’de sadece Alsancak Limanı’nda bulunan 'supalan sahası', kentin ana arterlerinden biri üzerinde olması sebebiyle şehir trafiğini olumsuz etkiliyor. TIR Gümrüğü’nün, Kemalpaşa Lojistik Köyü’nde konumlandırılmasıyla birlikte, limanın ana işlevi olan elleçleme dışındaki tüm operasyon merkezi Kemalpaşa olacak. Sizlerin de değerli desteği ile 2022 yılında projemize başlamayı hedefliyor, başından bu yana bizlere verdiğiniz destek için zat-alinize ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Adil Karaismailoğlu’na teşekkür ediyoruz"