GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
17 Şubat 2016 Çarşamba 18:44

Ankara'da bombalı saldırı: 28 ölü 61 yaralı

Ankara'da akşam saatlerinde askeri servis araçlara yönelik bombalı saldırı düzenlendi. Saldırı sonrası açıklama yapan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, "28 vatandaşımız hayatını kaybetti, 61 yaralımız var" dedi.

Başkentin en merkezi yeri olan, askeri kurumların ve lojmanların bulunduğu Devlet Mahallesi'ndeki saldırı, saat 18.30'da, bomba yüklü araçla gerçekleştirildi. Teröristler, İnönü Bulvarı'nı Dikmen Caddesi'ne bağlayan Merasim Sokak'ta, askeri servis araçlarının yanında bomba yüklü aracı infilak ettirdi.

FOTO GALERİ - ANKARA'DA TERÖR SALDIRISI

Ankara'nın bir çok yerinde duyulan patlamanın ardından iki askeri servis aracı bir anda alev topuna döndü. Yükselen simsiyah dumanlar Ankara'nın her tarafından görülürken olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

Alevler arasından alınan yaralılar çevredeki hastanelere kaldırılırken, İnönü Bulvarı trafiğe kapatıldı.

ŞÜPHELİ PAKET FÜNYE İLE PATLATILDI
Genelkurmay Başkanlığı Kavşağında bir şüpheli paket fünye ile patlatıldı. Genelkurmay Başkanlığı Kavşağında geniş güvenlik tedbirleri alındı.



OLAY YERİNDE İNCELEME BAŞLADI
Ankara Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme ekipleri, askeri servis araçlarının geçişi sırasında meydana gelen patlamanın olduğu yerde çalışmalarına başladı.

İnönü Bulvarı'nı Dikmen Caddesi'ne bağlayan Merasim Sokak'taki olay yerinde çok sayıda ambulans, polis ve itfaiye ekibi çalışmalarını sürdürüyor.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme ve Terörle Mücadele ekipleri de olay yerinde incelemelerine başladı.

Patlamanın olduğu yere çıkan tüm caddeler trafiğe kapatıldı. Polis ve asker geniş güvenlik önlemleri aldı.


SAĞLIK BAKANLIĞI: KAN İHTİYACI BULUNMUYOR
Sağlık Bakanlığınca, Ankara'daki terör saldırısının ardından yaralılara gerekli müdahalelerin yapıldığı, kan ihtiyacı bulunmadığı bildirildi.

Sağlık Bakanlığından, Ankara'daki terör saldırısına ilişkin, yakınlarının sağlık durumu hakkında bilgi almak isteyenlerin Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi ALO 184'ü arayabileceği bildirildi. 

DAVUTOĞLU  BRÜKSEL GEZİSİNİ İPTAL ETTİ
Başbakan Davutoğlu, AB Zirvesi için Brüksel'e gidecekti. Ankara'daki patlama nedeniyle iptal etti.

ÖMER ÇELİK VE BEKİR BOZDAĞ'DAN AÇIKLAMA
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Terör Ankara'da alçakça saldırdı. Lanetliyoruz bu saldırıyı. Vatandaşlarımızın en yoğun olduğu bölgelerden birinde bu saldırının gerçekleşmesi terörün alçaklığını ve hainliğini bir kere daha gösteriyor" dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Ankara'daki terör saldırısında vefat eden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet; ailelerine, yakınlarına ve milletimize başsağlığı sabır dilerim" dedi.

RTÜK'TEN YAYIN YASAĞI
Radyo ve Televizyon Üst Kurulunca, Ankara'daki askeri servis konvoyuna yönelik saldırıya ilişkin yayın yasağı getirildi. 

PATLAMA YERİNDEN İLK GÖRÜNTÜLER