GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
25 Mayıs 2016 Çarşamba 14:37

Anguslar geldi, o tartışma hortladı: Yavuz’dan liman çağrısı!

Kruvaziyerde 2016 sezonunu başlamadan bitiren İzmir Alsancak Limanı’na turist yerinme angusların gelmesi liman tartışmalarını tekrar alevlendirdi. Geçmiş dönemde önerisi gündeme damga vuran Kenan Yavuz, İzmir Limanı için kamuoyunu yeniden tartışmaya çağırdı.

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ – Kruvaziyer seferlerinin art arda iptal olmasıyla geçmiş yıllarda dört geminin aynı gün geldiği İzmir Alsancak Limanı, büyük bir sessizliğe büründü. Ancak yük iskelesinde ise bu durumun tersine bir hareketlilik yaşanıyor.

Limana 24 saat içinde Uruguay'dan gelen üç gemi ile besi için, angus cinsi binlerce sığır getirildi.

Gemiden indirilen anguslar, kamyonlara yüklenerek Türkiye'nin çeşitli bölgelerindeki besi çiftliklerine götürüldü.

- ALSANCAK LİMANI'NA TURİST DEĞİL, ANGUS GELDİ... 

İzmir Alsancak Limanı’na ithal angusların gelmesi kentte yeni bir tartışmanın kapılarını araladı. Turizmciler tarafından kentin için kruvaziyerde yeniden yol haritasının çizilmesi gerektiği ifade edilirken bir yandan da özelleştirme kararı alınan Alsancak Limanı ile ilgili tartışmalar yeniden hortladı.

SOCAR CEO’su olduğu dönemde limanın özelleştirilme kararı öncesi konteynır faaliyetlerinin durdurularak sadece kruvaziyer limanı olarak kullanılmasını öneren Kenan Yavuz’dan ‘angus’ haberleri sonrası yeni mesajlar geldi.

Yavuz o dönem odalar ve kurumlar arası tartışmalara neden olan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’ndan tepki gören önerisi sonrası bu kez Twitter’dan önemli açıklamalarda bulundu.



Yavuz “İzmir Limanı'na turist değil, angus gelmiş... Limanın bugünkü yapısı dönüşüme tabi tutulmalı diyorum yıllardan beri” ifadelerine yer verdi.

DÖNÜŞÜM ŞARTTIR
İzmir kruvaziyerinin gelişmesinde İzmir Limanı’nın mutlaka gelişmesi gerektiğini savunan Yavuz, İzmir kamuoyuna tekrar çağrıda bulundu: İzmir kamuoyu, konuyu yeniden tartışmalı ve İzmir için en iyi olana ortak akıl ile karar verilmelidir. İzmir; İpek Yolu'nun merkezi geçiş güzergahı olabilecek potansiyele sahip. İstanbul Otobanı, Çanakkale Köprüsü ve Nemrut Körfezi Limanı geliyor. İzmir; İstanbul, Barcelona, Nice ile rekabet edebilecek potansiyele sahiptir. Değişim ve dönüşüm kaçınılmaz…