GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Sağlık
13 Ocak 2016 Çarşamba 17:58

Anestezisti hayata döndüren ekibe plaket

Karşıyaka Devlet Hastanesi'nde ameliyat sırasında kalbi duran anestezi teknisyeni Hüseyin Çapur'u 1.5 saatlik müdahale sonrası hayata döndüren ekibe Tabip Odası plaket verdi. 

Karşıyaka Devlet Hastanesi'nde geçen ay yaşanan olayda, ameliyat sırasında 43 yaşındaki anestezi teknisyeni Hüseyin Çapur'un, kriz sonrasında kalbi durmuştu. Bunun üzerine ameliyathanede görevli olan ekip, Çapur'a, 1,5 saat müdahalede bulunup, hayata döndürdü. Tedavisine evde devam edilen Çapur'u yaşama döndüren ekibi, meslektaşları unutmadı. İzmir Tabip Odası, ekibe plaketi vermek için hastanede tören düzenledi. Karşıyaka Devlet Hastanesi'ndeki törende konuşan Tabip Odası Başkanı Suat Kaptaner, kamuoyunda sağlık alanındaki sorunların, problemlerin ön plana çıktığını, hekimlerin, sağlık çalışanlarının özverili çalışmalarının hep göz ardı edildiğini anlattı. Sağlık çalışanlarının mesleklerini en iyi şekilde yapmak için de çabaladığını söyleyen Suat Kaptaner, "Bu plaketle törenle, arkadaşlarımızın moral ve motivasyonu için katkı sunmak istedik. Hayat kurtaran arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz" dedi. 

Ekip adına plaketi alan Anestezi Birimi sorumlusu Uzm. Dr. Semih Koşanoğlu ise, "O anlarda fedakarca bir çalışma yapıldı. Ekip çalışmasının ne kadar önemli olduğunu gördük" dedi. Arkadaşlarının ameliyathane dışında bir yerde kriz geçirmesi halinde kurtulmasının zor olacağını ifade eden Semih Koşanoğlu, Hüseyin Çapur'un kardeşinin de kalp krizi sonucu hayatını kaybettiğini, onun da artık emekli olacağını söyledi.(dha)