GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Dünyadan
24 Ekim 2018 Çarşamba 17:17

Amerika'da bombalı paket alarmı!

Eski ABD Başkanı Bill Clinton ve son seçimde ABD Başkanı Donald Trump'ın rakibi olan eşi Hillary Clinton'ın New York'taki evlerinin yakınında el yapımı patlayıcı bulundu. Öte yandan eski ABD Başkanı Barrack Obama ve eşi Michelle´in evine gönderilen şüpheli paket Gizli Servis tarafından ele geçirildi.

FBI, Gizli Servis ve yerel güvenlik güçlerinin sabah saatlerinde çiftin evinin yakınında bulunan şüpheli paketin içinde el yapımı patlayıcı olduğu duyuruldu.

OBAMA'NIN DA EVİNE ŞÜPHELİ PAKET GÖNDERİLDİ
Bir önceki ABD Başkanı Barack Obama ve eşi Michelle´in evine gönderilen şüpheli paket Gizli Servis tarafından ele geçirildi. ABD merkezli haber sitesi Rawstory´de yer alan habere göre, Gizli Servis paketi "patlayıcı bir nesne" olarak değerlendirdi.

BEYAZ SARAY'DAN KINAMA
Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders, yaptığı açıklamada, "Son günlerde Başkan Obama, Başkan Clinton, Dışişleri Bakanı Clinton ve diğer kişileri karşı yapılan saldırı girişimlerini kınıyoruz." ifadesini kullandı.

Bu tür eylemleri "aşağılık" olarak tanımlayan Sanders, saldırı girişimlerinin sorumlularına kanunlar çerçevesinde gerekli cezaların verileceğini belirtti.

Sanders, "ABD Gizli Servisi ve diğer güvenlik ajansları olayı soruşturuyor ve bu korkakların tehdit ettiği herkesi korumak için tüm uygun tedbirleri alacaklar." değerlendirmesinde bulundu.

CNN BİNASI DA BOŞALTILDI
Bu arada New York Polisi, yayın kuruluşu CNN'in de içinde bulunduğu Time Warner Center'a da benzeri bir paket gönderildiğini açıkladı.

CNN'e konuşan bir yetkili de benzeri bir paketin Beyaz Saray'a gönderildiğinin, ancak adrese ulaşmadan tespit edilerek teslimatın engellendiğini belirtti. (DHA)