GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Spor
13 Nisan 2021 Salı 10:32

Amatörler aynı görüşte: Erteleme doğru karar!

17 Nisan'da başlaması gereken BAL Ligi'nin Mayıs sonuna ertelenmesini değerlendiren amatör kümenin temsilcileri, "Bu karar, doğru karar ancak keşke daha önce alınsaydı. Son anda gelen bu karar, büyük hayal kırıklığı yaşattı. Erteleme açıklaması zamanında gelseydi, ekonomik sıkıntıdaki kulüpler transfer yapmaz, takımlarını kampa almazdı" dedi.

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - Türkiye Futbol Federasyonu'nun, 17 Nisan'da başlayacağı duyurulan Bölgesel Amatör Lig (BAL) mücadelesinin, artan korona vakalarına paralel olarak Mayıs ayının son haftasına ertelendiğini bildirmesi, amatörlerin dünyasında olumlu karşılandı. Fakat farklı bakış açılarıyla değerlendirmelerde bulunan amatör kümenin temsilcileri, "Federasyon bu kararı keşke daha önce alsaydı. Kulüpler transfer yapmaz, takımlarını kampa sokmazdı. Paralara, emeklere yazık" demekten kendini alamadı.

YATKIN: KULÜPLERDEKİ SIKINTI DAHA DA BÜYÜYECEK
İzmir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Kadri Yatkın, "Keşke bu karar daha önce alınsaydı" dedi ve şu değerlendirmelerde bulundu:

"Kulüpler transferler yaptı, takımlar kampa girdi ve amatörler ölçeğinde çok büyük harcamalar yapıldı. Mayıs'ın son haftasında ligin oynanıp oynanmayacağı da garanti değil. Kulüpler antrenörlerle anlaşma yaptı, paralar ödedi. Futbolcular, lig oynanmadığı için kulüplerinden para alamama durumuna düşecek. Bu bir başka sıkıntı. Amatörlük, karşılığı parayla yapılmayan bir spor. Öyle olunca yasal olarak bir hak talep edemiyor futbolcular. Fakat bu belirsizlik, onların futbol hayatlarını olumsuz etkiliyor. Türkiye genelinde 260 BAL takımı var. Belirsizlik, kulüpleri de ters köşeye yatırdı."

AKBUĞDAY: VAKA SAYILARI DÜŞÜNCE, LİGİ OYNARIZ
İzmirspor Teknik Direktörü Vedat Akbuğday, alınan karara uymak zorunda olduklarını söyledi. Korona nedeniyle bir futbolcunun hayatını kaybetmesinin, telafisi mümkün olmayan bir acı olacağına dikkat çeken Akbuğday, "Eğer BAL Ligi oynanırken bir futbolcumuz koronadan vefat ederse, hiç kimse bunun altından kalkamaz. Çünkü kulüplerin her maçtan önce test yaptırma gücü yok. Sağlıklı bir ortam oluşuncaya kadar beklemekte fayda var. Vaka sayıları, ölümler azaldığında ligimizi oynarız. Sadece BAL Ligi oynatılacaktı. Süper Amatör ve 1. Amatör Küme oynatılmayacaktı. Alınan kararın, tüm futbolcuları korumak adına doğru bir karar olduğunu düşünüyorum."