GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Spor
25 Mart 2016 Cuma 12:35

Altınordu ortak arıyor!

Altınordu Başkanı Seyit Mehmet Özkan, kulübün misyonuna uygun bir şirket, kuruluş ya da kişiyle ortaklık yapabileceklerini açıkladı.

Torbalı Tesisleri'nde medya mensuplarıyla bir araya gelen Başkan Özkan, 2012'de şirketleşme yoluna giden kulübün 2.5 milyon TL'ye aldığı futbol şubesindeki hisselerinin bir bölümünü satmaya sıcak baktığını söyledi. Yurtdışından bazı şirketlerle temasları sürdürdüğünü ve tekliflere açık olduğunu dile getiren Başkan Özkan, "Avrupa'ya ve dünyaya açılmamız için Katar, İspanya ve İngiltere'deki bazı şirketlerle görüşüyoruz. Bizim kriterlerimize uymaları halinde ortaklık anlaşması yapabiliriz" dedi.

Yabancı bir şirketle hisse ortaklığı yapmaları durumunda da yabancı futbolcu oynatmama kuralından vazgeçmeyeceklerini ifade eden Başkan Özkan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Altınordu misyonuna uymaları gerekiyor. Yabancı futbolcuya kesinlikle karşıyız, bu kurala uymayanla anlaşmamız söz konusu değil. Biz daha önce açıkladığımız gibi önümüzdeki sezon yerli oyuncu transferi bile yapmayacağız. Bu toprakların çocuklarına güveniyoruz. Altyapıya yatırım yapan, gençlere önem veren şirketlerle güçbirliği yapabiliriz."

Bu arada Başkan Seyit Mehmet Özkan'ın kulüpte söz sahibi olmayı sürdürmek için en fazla yüzde 49 hisse satabileceği ifade edildi. (dha)