GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Spor
13 Kasım 2017 Pazartesi 10:05

Altınordu havlu attı! O protokol iptal!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Altınordu Spor Kulübü’ne destek amacıyla yapacağı doğal çim saha ve lojman inşaatı için yapılan protokol feshedildi. Kulüp işin yüzde 50’sini ödeme taahhüdünü yerine getirmedi.

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kentteki spor kulüpleri ve amatör spor kulüplerine yardımları sürerken önemli bir gelişme yaşandı. Belediye ile Altınordu Spor Kulübü Derneği arasında imzalanan işbirliği protokolü iptal edildi.

Büyükşehir, Altınordu Spor Kulübü Derneğine ait KDV hariç 8 milyon 661 bin 794 TL ihale bedelli "Metin Oktay Tesislerinde 2 adet 17.250 m² Doğal Çim Saha ve Altınordu Lojman İnşaatı Yapılması İşi"nin yüzde 50’sini karşılayacaktı. Hazırlanan ve imzalanan protokole göre belediye işin yarısı olan 4 milyon 330 bin 896 TL tutarı da ödeyecekti.  Kulübün teklifi üzerine 15 Eylül’de alınan meclis kararı sonrasında 4 Ekim’de de protokol imzalandı. Ancak inşaatın tamamlanması için gerekli yüzde 50'lik kısmının finansmanı Altınordu Spor Kulübü Derneği tarafından tedarik edilemedi ve ödeme evrakları da tamamlanamadı.

KİMLER VAR?
Başkanlığını Seyit Mehmet Özkan’ın yaptığı Altınordu Spor Kulübü’ne ait derneğin yönetiminde İzmir’in tanınmış isimleri yer alıyor. Gazi Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Salih Mertan’ın başkan olduğu derneğin yönetiminde ise Sema Akkaya, İrfan Keskin, İbrahim Baylan, Prof. Dr. Akın Kapubağlı, Samim Süloş, İlyas Gönen, Ömer Halim Bezircilioğlu, Av. Murat Unganer, Mehmet Sinan Bezircilioğlu, Nezih Karpat, Ahmet Arık, Hakan Tanık, Kenan  Akseki, Hakan Erdik gibi isimler bulunuyor.