GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
24 Mart 2022 Perşembe 12:03

Altınını kurtaran mahalleli lokma döktürdü… ‘Gerçekten ucuz yırttık!’

Bornova’nın Çamdibi semtinde 15 Mart’ta 60 milyon liralık altınla kayıplara karışan kuyumcu Varol Şen’e teslim ettiği altınlarını, olaydan kısa bir zaman önce geri çeken vatandaşlar, dolandırılmaktan kurtuldukları için lokma döktürdü.

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – Bornova’nın Çamdibi semtinde yıllardır kuyumculuk yapan Varol Şen, 15 Mart günü 60 milyon liralık altınla sırra kadem basmıştı. Çeşitli firmalardan aldığı altınların yanı sıra mahalle sakinlerinin güvenini kazanıp yüksek kazanç vaadiyle vatandaşlardan da yüklü miktarda altın toplayan Varol Şen, yüzlerce vatandaşı, onlarca şirketi dolandırıp kaybolmuştu.

30 MAHALLE SAKİNİ, OLAYDAN ÖNCEKİ İKİ HAFTA İÇİNDE ALTINLARI GERİ ALDILAR
Bazı vatandaşlar da ihtiyaçlarını karşılamak, bazıları da “Bu işte bir bit yeniği var deyip” altınlarını, kuyumcu Vural Şen’in dükkanın kepengini indirip gittiği günden bir süre önce altınlarını geri aldı. 15 Mart sabahı kuyumcunun altınlarla ortalıktan kaybolduğunu öğrenen altınlarını kurtaran yaklaşık 30 vatandaş, lokma döktürdü, altınlarını kaptırmadığı için şükretti. Tahtaya “Gerçekten ucuz yırttık” diye yazan vatandaşlar, “İki hafta daha bekleseydik, biz de mağdurlar arasında olacaktık. Allah’ın sevgili kuluymuşuz ki, içimizden bir ses, altınları geri almamızı söyledi. İçimizdeki sese kulak vermeseydik, hayatımız mahvolmuştu. Dolandırılan mahalle sakinlerimiz için dua ediyoruz. İnşallah kuyumcu yakalanır, mahalle sakinlerimiz de altınlarına kavuşur“ temennisinde bulundular.