GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
3 Kasım 2020 Salı 23:45

Altındağ-Çamdibi planı, yine masada

Bornova Belediye Meclisi'nde Başkan Mustafa İduğ, Olgun Atilla döneminden bugünkü döneme taşınan planın, vatandaşın bu plana hazır olmadığı gerekçesiyle, gündemden çıkarılması gerektiğini savundu. AK Partililer, ise bu görüşe karşı çıktı. CHP Grup Başkanvekili Bahar Gürsu da konunun gündemde kalmasından yana oldukları ifade etti ve Altındağ-Çamdibi İmar Planının, oy çokluğuyla gündemde kalmasına karar verildi.

EGEDESONSÖZ - Bornova Belediye Meclisi Kasım ayı toplantısı Başkan Mustafa İduğ’un başkanlığında gerçekleştirildi. İduğ, meclisin açılış konuşmasında 30 Ekim günü yaşanan depremde hayatını kaybeden vatandaşları andı. Toplantıya, iki dönemdir meclis gündeminde yer alan Altındağ-Çamdibi İmar Planlarıyla ilgili tartışmalar damgasını vurdu. Konuyla ilgili raporun, gündemden oyçokluğuyla çıkarılması yönünde meclise gelmesi, tartışmalara sebep oldu.

PLANI KALDIRMAMIZ DEPREM GERÇEĞİNİ DEĞİŞTİRMEZ

AK Parti Sözcüsü Sait Tatlı, AK Parti Grubu olarak Altındağ-Çamdibi’ndeki imar sorununu önceki dönemde gündeme getirdiklerini hatırlatarak, “Altındağ-Çamdibi konusunda önceki meclis çalıştı. Bu meclis de bir buçuk yıldır çalışıyor. Ortaya ciddi bir çalışma kondu. Vatandaşı ikna edecek bir çalışma ortaya konulmadı. Bu kadar emek varken, bunları yok sayıp gündemden kaldırmak neden? Bunları yok saymak yerine, vatandaş, muhtar ve STK’lerden destek alarak konuyla ilgili çalışılabilir. Yüzde 100 bir mutabakat sağlanamayabilir. Ama bir yol bulunabilir. Biz konunun gündemden kaldırılmasını değil, gündemde kalmasının gerekli olduğunu düşünüyoruz. Deprem gerçeği bize bunun ne kadar gerekli olduğunu da göstermiştir” diye konuştu. AK Parti Grup Başkanvekili Fatih Taştan da, vatandaşı ikna edecek bir yol bulunması gerektiğini ifade etti.

İDUĞ: VATANDAŞ BU PLANA HAZIR DEĞİL

İYİ Parti Grup Başkanvekili Kemal Sevinç de, konunun neden gündemden kaldırılması yönünden oy çokluğu olduğunu anlamadığını söyledi. Bunun üzerine Belediye Başkanı Mustafa İduğ, “Vatandaş bu plana hazır değil. Bu nedenle planın gündemden kaldırılması gündeme geldi” dedi. CHP Grup Başkanvekili Bahar Gürsu da, CHP Grubu olarak konunun gündemde kalmasından yana olduklarını ifade etti. Oylamada Altındağ-Çamdibi İmar Planı oyçokluğuyla gündemde kaldı.

Dilek ve temenniler bölümünde söz alan CHP’li Bahar Gürsu Bayraklı Adliyesi’nde avukatlar başta olmak üzere adliyede çalışanların risk altında olduğunu kaydettiğini ifade etti. Başkan İduğ da, adliyenin fay hattı üzerinde olmasına değindi.